Asiguratorii de la ​City Insurance, amendati cu 30.000 de lei de ASF, in vreme ce directorul general a primit alti 10.000 de lei amenda

de DP     HotNews.ro
Marţi, 27 decembrie 2016, 13:52 Economie | Finanţe & Bănci

In urma analizarii rezultatelor controlului inopinat efectuat la Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A., Consiliul ASF a decis sanctionarea cu amenda a societatii si a directorului general, concomitent cu stabilirea unor masuri in sarcina societatii de asigurare. Printre neregulile gasite se numara nerespectarea metodologiei interne privind instrumentarea dosarelor de dauna RCA, efectuarea platii despagubirilor in afara termenului legal, nerespectarea modului de constituire si mentinere a rezervelor de daune avizate si neinregistrarea, la nivelul societatii, a tuturor petitiilor adresate de persoanele fizice.

In afara sanctionarii cu amenda, in cuantum de 30.000 lei pentru societate si de 10.000 pentru directorul general, s-a stabilit obligatia indeplinirii unui set de masuri, in termen de 35 de zile calendaristice, printre care:
  •  Revizuirea procedurilor/metodologiilor interne privind instrumentarea dosarelor de daune RCA;
  • Revizuirea raportului privind autoevaluarea riscurilor si solvabilitatii pentru perioada 2015 - 2017;
  • Transmiterea unui plan de actiune, cu termene si responsabili, de reducere a numarului de petitii aferente dosarelor RCA si de remediere a aspectelor sesizate in legatura cu gestionarea acestora.
Decizia poate fi contestata in 30 de zile de la data comunicarii, fara ca executarea sanctiunilor sa fie suspendata pe durata solutionarii contestatiei.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Siemens

"Comorile" detinute de primarii: cum pot fi folosite marile baze de date pentru a imbunatati serviciile oferite cetatenilor. Studiu de caz City Pulse

Brasovul si orasul Aarhus din Danemarca au luat parte timp de trei ani la un proiect inedit de cercetare - City Pulse, finantat de Uniunea Europeana. Pe scurt, scopul proiectului a fost sa colecteze si sa coreleze cat mai multe date despre cele doua orase, iar pe baza acestora primariile sau companiile sa dezvolte aplicatii gratuite care sa imbunatateasca serviciile oferite cetatenilor.

2391 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă