Bogdan Nicolae Stan a fost numit oficial presedinte al ANAF, dupa demisia lui Dragos Doros din fruntea institutiei. Anuntul a fost publicat in Monitorul Oficial. Erata: Bogdan Nicolae Stan nu este unul si acelasi cu Bogdan Stan, presedintele Agentiei Nationale de Integritate, asa cum am scris initial.

Vezi aici CV-ul lui Bogdan Nicolae Stan

Bogdan Nicolae Stan (42 de ani) a absolvit ASE, Facultatea de Finante (1998) si Facultatea de Drept a Universitatii Ecologice (2011), precum si un master in Management Public la ASE.

Si-a inceput cariera in 1998 ca inspector in Directia generala a finantelor publice Ilfov. In 2003 a trecut la ANAF - Directia Mari Contribuabili ca inspector fiscal. In 2013 s-a intors ca director la Directia generala a finantelor publice Ilfov. In 2013 a devenit director adjunct la Directia Mari Contribuabili din ANAF, iar din 2014 pana in prezent a fost director general adjunct la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Directia Monitorizare, Control si Antifrauda.

Bogdan Nicolae Stan a obtinut in 2015 venituri salariale de 99.915 lei (circa 22.450 euro) de la Directia Generala Monitorizare, Control si Antifrauda din CNAS, arata declaratia sa de avere depusa in iunie 2016, scrie news.ro. Potrivit documentului, Stan detine un teren de 1.000 de metri patrati in Brasov.

Pana la preluarea functiei de sef al ANAF, Bogdan Nicolae Stan indeplinea, temporar, functia de director general adjunct in cadrul Directiei Generale Monitorizare, Control si Antifrauda din Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Declaratia de avere din 2016 arata ca Stan a cumparat un teren intravilan de 1.000 de metri patrati in 2001, in judetul Brasov, si un alt teren intravilan in Bucuresti, de 100 mp, impreuna cu sotia sa, printr-un credit ipotecar.

Noul sef ANAF mai detine impreuna cu sotia sa o casa de locuit in Bucuresti, cu o suprafata de 67 mp, cumparata in 2004 printr-un credit ipotecar.

Stan mai detine un autoturism Peugeot din 2009.

Noul sef al Fisculuia are de rambursat un credit luat de la Raffeisen Bank, in valoare de 22.500 de euro.