UPDATE DOCUMENT Salariile inspectorilor ANAF scad exact cand premierul vrea colectare mai buna: sporul de stres al inspectorilor de la Antifrauda se reduce de la 25% la 5%. ANAF da vina pe buget

de DP     HotNews.ro
Luni, 6 martie 2017, 10:40 Economie | Finanţe & Bănci

Masini ale Directiei Generale Antifrauda Fiscala - DGAF
Foto: DGAF
Inspectorii Antifrauda isi vor vedea salariile scazute dupa ce prin Ordin al Presedintelui ANAF sporul de suprasolicitare psihica va fi redus de la 25% la 5% din salariu, au confirmat pentru HotNews apropiati ai institutiei. Reamintim ca premierul a cerut reformarea ANAF-ului, dupa ce situatia incasarilor bugetare a fost analizata unei intalniri dintre Sorin Grindeanu, ministrul Finantelor Publice Viorel Stefan si presedintele ANAF, Bogdan-Nicolae Stan. "In constructia bugetara pentru anul 2017 nu s-au  alocat fonduri care sa sustina acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica, pana la nivelul maxim prevazut de lege (25% din salariul de baza), de care au beneficiat inspectorii antifrauda in anii precedenti", au transmis luni la pranz oficialii ANAF.


Presedintele ANAF a aratat ca totalul veniturilor bugetare colectate de Agen￯ia Nationala de Administrare Fiscala cumulat ianuarie si februarie 2017 a insumat 31.991,1 mil.lei, ceea ce reprezinta o diminuare cu doar 0,9% - indice nominal fata de perioada similara a anului trecut si in conditiile in care incasarile din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, in timp ce ianuarie 2017 a reflectat colectarea TVA in cota de 20%.

 • Ce spun reprezentantii ANAF:
"In constructia bugetara pentru anul 2017 nu s-au  alocat fonduri care sa sustina acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica, pana la nivelul maxim prevazut de lege (25% din salariul de baza), de care au beneficiat inspectorii antifrauda in anii precedenti. Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentand un procent de 95,38% din executia anului 2016.

In ciuda acestei situatii, conducerea ANAF a apreciat necesitatea  menttnerii acestui spor in cuantum de 5 % din salariul de baza, pentru inspectorii din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, precum si a sporurilor acordate pentru orele suplimentare efectuate, in cuantum de 75%.

Mentionam ca se va reveni cu o analiza in ceea ce priveste modificarea procentului sporului de risc i suprasolictare neuropsihica in momentul unei eventuale rectificari bugetare pozitive, luandu-se masurile care se vor impune", au declarat luni reprezentantii ANAF.


Totalul veniturilor bugetare realizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala in luna  februarie 2017 a insumat 13.873,8 mil.lei ceea ce reprezinta o depasire cu 6,7% - indice nominal, respectiv cu 874,0 mil.lei  in cifre absolute mai mult fata de perioada similara a anului 2016 (12.999,7 mil.lei), in conditiile in care cota de TVA in luna februarie 2016 era de 20 %, iar in luna februarie 2017 de 19%.

Premierul a solicitat cresterea gradului de colectare a veniturilor bugetare administrate de ANAF si intensificarea masurilor de imbunatatire a conformarii voluntare. De asemenea, acesta si-a exprimat disponibilitatea in sustinerea demersurilor ANAF pentru solutionarea problemelor administrative, care afecteaza in prezent activitatea institutiei. 

Ca urmare  a acestei analize, Presedintele ANAF, Bogdan - Nicolae Stan a convocat, luni, 6 martie, o intalnire de lucru cu conducerea Directiilor Generale Regionale ale Finantelor Publice,  Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili si a Directiei Generale Antifrauda Fiscala, in vederea structurarii unui plan urgent de actiune, care urmeaza a fi adus la cunostinta prim-ministrului.


Citeste mai multe despre   13973 vizualizari

 • +13 (15 voturi)    
  pai inspectii le trebuie (Luni, 6 martie 2017, 10:47)

  mavis [anonim]

  mafiotilor din PSD ?
  • 0 (4 voturi)    
   Ce inteleg au din articol..... (Luni, 6 martie 2017, 19:06)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui mavis

   Inspectorii ANAF au avut 25% spor de suprasolicitare psihica si 75% spor pentru ore lucrate suplimentar. Total 100%. Deci fata de salariul din contractul de angajare inspectorii ANAF luau dublu. Nu stiu insa daca nu mai exista si alte sporuri. In anii trecuti, daca iti popreau contul, chiar daca nu recuperau nici un ban din suma datorata, luau un procent din suma teoretica pe care ar fi trebui sa o incaseze. Ca urmare ei popreau de n ori un cont ca sa incaseze procentul de n ori. Deci, nu stiu daca functionarii ANAF ar trebui plansi. Doar cineva care cunoaste mai bine sistemul ar putea sa ne lamureasca dar e greu sa-l faci pe unul sa vorbeasca cand toti si-au umplut buzunarele. In general, nu plangeti bugetarii inainte de a va informa bine de tot cati bani rod de la contribuabilului roman.
    () () ()
 • -12 (22 voturi)    
  Era cazul (Luni, 6 martie 2017, 11:05)

  Un cititor [utilizator]

  Daca se reduc taxele , nimeni nu mai e tentat sa fure.
  • +12 (12 voturi)    
   :)) (Luni, 6 martie 2017, 12:49)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

   :)) :)) :)) :)), ..., etc.
  • +13 (13 voturi)    
   Taicuta, ai gresit platforma ! (Luni, 6 martie 2017, 13:04)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

   Zau !
  • +10 (10 voturi)    
   Se reduc taxele de protectie la partid? (Luni, 6 martie 2017, 13:08)

   dexpropriat [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

   Ca pentru alea iau politicienii tai preferati spaga.
  • 0 (0 voturi)    
   haha (Marţi, 7 martie 2017, 11:03)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

   ploiesti bucuresti pret bilet cfr 2004 personal cu mers de accelerat 1.8 lei, cu nasul 1 leu. pret mic, spaga si mai mica, furturi din partea angajatilor la nivel :)) 2005 pret marit, s-a incercat cresterea spagii de catre nasi la 2 lei, muncitorii au zis pas, spaga tot un leu. de-abia cand s-a facut biletul peste 3.5 lei s-a facut si spaga 2 lei. romanul cat traieste fura de pe unde poate!
 • +14 (14 voturi)    
  Asta arata... (Luni, 6 martie 2017, 11:11)

  mikef [utilizator]

  Suntem pe ultimul loc in Europa la ponderea veniturilor bugetare obtinute din taxe si contributii sociale obligatorii.

  Ce face guvernul Dragnea? Scade salariile inspectorilor ANAF, adica exact a celor care ar trebui sa asigure colectarea.

  Asta arata clar ca in continuare nu se doreste deloc rezolvarea de fond a problemei.
 • -11 (15 voturi)    
  minunat (Luni, 6 martie 2017, 11:17)

  levierul [utilizator]

  ANAF-ul este ultima institutie complet comunista din Romania
  • +4 (4 voturi)    
   confunzi... (Luni, 6 martie 2017, 14:05)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui levierul

   a zis ANAF, nu psd, nu alde, nu guvern, nu parlament!
 • -10 (10 voturi)    
  Dupa ce au reinventat garda financiara, au (Luni, 6 martie 2017, 11:25)

  deval [utilizator]

  inteles ca nu au ce face cu ei ! Antifrauda face cam ce face politia economica numai ca pe mult mai multi bani! Sa le dea spor de tragatori de elita la spagi !! Si Ministerul finantelor se cruceste de ce fac astia in teren !!
 • +11 (13 voturi)    
  Exact pe dos lucreaza acest guvern (Luni, 6 martie 2017, 11:26)

  dexpropriat [utilizator]

  Dupa cel mai bun Prim Ministru al Romaniei de la infiintare si pana astazi, a venit un bufon.
  • -3 (9 voturi)    
   Hai ca (Luni, 6 martie 2017, 15:16)

   George C. [utilizator] i-a raspuns lui dexpropriat

   nici tu nu stai rau cu comicariile, nu doar nen'tu Grindeanu. "Cel mai bun Prim Ministru al Romaniei de la infiintare si pana astazi"? Adica Ciolos, nu? Ha, ha, ha, pana si pietrele rad in hohote cand aud expresia asta. Kretzulescu, Kogălniceanu, Ghica, Catargiu (Lascar, nu Barbu), D. Sturdza. Si abia e secolul XIX. Mai vrei? Tu il pui pe Ciolos langa astia, care chiar au avut timp si au lasat ceva in urma? Esti mai penibil decat Nicusor Dan.
    ()
 • +14 (14 voturi)    
  Part of the Big Plan (Luni, 6 martie 2017, 11:27)

  benicio [utilizator]

  Anihilarea DNA s-a facut?
  Inca nu, doar s-a incercat, deocamdata nu a reusit, cel putin nu cu metoda brutala.

  Mituirea bugetarilor s-a facut?
  Da, tocmai ce s-au anuntat primele masuri, legea salarizarii unitare. Salariile unor categorii de bugetari (din sistemul sanitar) trebuie majorate, insa cei de la PSD o fac nesustenabil si in nici un caz insotite de masuri impotriva micilor actre de coruptiie (sanctionarea drastica a plicului la doctor). Nota de plata o vom achita tot noi.

  Slabirea institutiilor de tipul "caine de paza" s-a facut?
  Se face acum, prin reducerea salariilor inspectorilor fiscali. Care vor fi mai putin motivati sa faca treaba si mai inclinati sa accepte "gesturi de bunavointa".

  Planul continua, reteta e stiuta, baietii lucreaza ca la carte.
  • +1 (1 vot)    
   sunt curios... (Luni, 6 martie 2017, 14:06)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   ce o sa faca atunci cand cei e muncesc o sa se care, si toti ceilalti o sa fure ca-n codru....
   astia nu realizeaza ca daca tara o ia la vale.... nici eu nu mai au de unde fura!
    ()
 • +13 (13 voturi)    
  hm... (Luni, 6 martie 2017, 11:43)

  mariusssss [utilizator]

  Toate masurile financiare ale acestui guvern converg spre adancirea deficitului bugetar. Incep sa cred ca intentia este amorsarea unui conflict cu Comisia Europeana si, de ce nu, iesirea din UE. Serviciile secrete ce pazesc?
 • +9 (9 voturi)    
  Ce-mi place de sefisorul asta ! (Luni, 6 martie 2017, 13:21)

  Susufler0 [utilizator]

  A auzit si el pe unii discutand de psihologie inversa si... BAM, a gasit rezolvarea pt slaba colectare : facem invers de cum era inainte si ... si...

  PS. Nu-i nimic, domnu' sef ! Daca nu obtineti rezultatul scontat cu diminuarea sporului de stres, continuati si mai drastic cu scaderea salariilor.

  PPS. Macar asa ii ajutati si pe subalterni sa isi mai schimbe si ei limuzinele, plasmele, electrocasnicele, sa-si mai faca concediul si in Bermude, nu doar in Grecia, ca doar din salariile lor de bugetari, cu tot cu sporul de stres nu prea isi permiteau innoirile astea.
 • +2 (2 voturi)    
  intrebare (Luni, 6 martie 2017, 14:01)

  Nevermind [utilizator]

  Ce e ala spor si de ce se da, cand asta presupune pozitia? Inteleg sa se dea un spor daca se schimba temporar pozitia in cadrul firmei/institutiei. Adica sa-i dau spor de condus unuia pe care-l fac si sofer temporar, desi el este doar agent vanzari. Dar sa-i dau spor de sofer unuia angajat ca sofer, e penibil si tipic romanesc. Sau spor de lucrul cu calculatorul unuia angajat sa lucreze cu un calculator. Spor de antena unui politist pentru ca lucreaza cu statie radio, de parca la angajare se presupunea ca va comunica prin porumbei. WTF?!?
 • +2 (2 voturi)    
  Iata ca a debutat si guvernul Caritas cu TAIERI (Luni, 6 martie 2017, 14:05)

  deval [utilizator]

  La mai mare ! Minus 20% si pe lumea cealalta dublarea salariului..Ca nici un imbecil de jurnalist nu intreaba cand acele majorari!!!!!!!!!!!!
  • 0 (0 voturi)    
   A iesit un portar din minister si a spus ca (Luni, 6 martie 2017, 16:59)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui deval

   majorarile (aia cu dublarea brutului de pana in 4000 lei) se va aplica pana in 2021....Adica dupa alegerile urmatoare, daca ii mai votati o data ca acum nu pot guverna ca ii deranjeaza DNA, Pta Victoriei....
 • +3 (5 voturi)    
  ANAF oricum (Luni, 6 martie 2017, 14:16)

  Unromanoarecare [utilizator]

  este controlata politic , Hotnews gasiti un inspector Anaf sa va povesteasca cum vin ordinele de la Bucuresti cu ordin de aducere de bani la buget din "alte surse" decat cele obisnuite , de aici controalele si impunerile de masuri abuzive ANAF . Faceti un articol despre "target-ul" de incasari ANAF si cum sunt fortati inspectorii sa adune acesti bani suplimentari .
  • +3 (3 voturi)    
   Exceptie (Luni, 6 martie 2017, 16:11)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Unromanoarecare

   Clientela politica si mafiotii PSD+ALDE+UDMR pe care politia politica numita ANAF nu ii calca niciodata. In schimb, daca nu cotizezi cind ti se cere, te calca ANAF-ul de trei ori pe zi, Nici nu au când sa colecteze, pentru ca tot ce face personlul e sa trimita mii de somatii, notificari, instiintari etc pe zi. E clar - sunt stresati !
  • 0 (0 voturi)    
   nope (Marţi, 7 martie 2017, 11:07)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui Unromanoarecare

   toata lumea are target, ei de ce nu ar avea? ca nu da bine la presa si la votantul prostanac?
  • 0 (0 voturi)    
   Cum se procedeaza inainte de sarbatori.... (Marţi, 7 martie 2017, 20:43)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Unromanoarecare

   intr-un complex de magazinase dintr-un oras din Transilvania. Intra inspectorii ANAF si spun: platesti 500 amenda sau iti facem control ????? Toti platesc amenda ca daca iti intra inspectorii mai gasesc un pret dezlipit sau cine stie ce alta neregula si amenda creste. De dimineata pana la ora pranzului taie de zor amenzi. Pleaca cu tolba plina, ANAF-ul e fericit. Nici macar nu se obosesc sa intre la toti. Aduna ce pot pana la ora pranzului, dupa aceea se topesc.
 • 0 (6 voturi)    
  Daca scad salariile bugetarilor e motiv de bucurie (Luni, 6 martie 2017, 14:29)

  Miky60 [utilizator]

  Nu conteaza cine sunt bugetarii aia, dar daca scad salariile la bugetari, este motiv de bucurie. Si asa au sute de milioane salariu aiurea, cand orice bugetar sta degeaba si fura, in timp ce noi de la privat muncim 23 de ore din 24 si avem salariu de 2 bani.
  • -1 (1 vot)    
   re Miky60 (Luni, 6 martie 2017, 20:21)

   eugen6215 [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Mai sa fie 23 din 24!
   Da privatii aia nu traiesc si din banii bugetarilor, pensionarilor?
   Toti bag sama au numai export, asa-i?
    ()
 • 0 (0 voturi)    
  teapa (Luni, 6 martie 2017, 15:23)

  mihai.mihaita [utilizator]

  pai, cine trebuie sa faca treaba, nu trebuie sa fie motivat de salariu, de ce? pentru ca trebuie sa sustina coruptia si smenurile...
 • 0 (0 voturi)    
  Luati de la inspectorii ANAF (Luni, 6 martie 2017, 21:38)

  Iorgovan [utilizator]

  Si dati la politisi, care, oricum, "nu se baga"...


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version