Productia industriala, comertul exterior, comenzile  noi din industrie- cresteri consistente in ianuarie

de DP     HotNews.ro
Luni, 13 martie 2017, 9:24 Economie | Finanţe & Bănci

 In  luna ianuarie 2017, productia industriala a crescut fata de luna precedenta cu 0,9% ca serie bruta si a scazut cu 0,5% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,8%, respectiv cu 5,5%, au transmis luni oficialii Institutului National de Statistica. Nu doar productia industriala a fost pe crestere, ci si exporturile, importurile, comenzile noi din industrie, mai arata datele INS pe ianuarie.

  • In luna ianuarie 2017, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 0,9%, datorita cresterii productiei si furnizarii de energie electrica si termica (+2,0%) si a industriei prelucratoare (+1,1%). Industria extractiva a scazut cu 7,0%.
  •  Industria prelucratoare si productia si furnizarea de energie electrica si termica au crescut cu 1,3%, respectiv cu 0,9%, in timp ce industria extractiva a scazut cu 0,1%.
  • Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 5,8%, datorita cresterilor industriei prelucratoare (+6,5%) si a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+3,7%). Industria extractiva a scazut cu 7,0%.
  • Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,5%, ca efect al cresterilor industriei prelucratoare (+5,8%) si productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+4,3%). Industria extractiva a scazut cu 7,6%.

In luna ianuarie 2017, exporturile si importurile au crescut cu 13,6%, respectiv cu 17,4%, comparativ cu luna ianuarie 2016
  •   In luna ianuarie 2017, exporturile au insumat 4,68 miliarde euro, iar importurile au fost de 5.28 mld. euro.  Deficitul balantei comerciale in luna ianuarie 2017 a fost de 602,2 milioane euro, mai mare cu 222,5 milioane euro fata de ianuarie 2016.
  • In luna ianuarie 2017, ponderi importante in structura exporturilor si importurilor sunt detinute de grupele de produse: masini si echipamente de transport (48,3% la export si 36,9% la import) si alte produse  manufacturate (33,2% la export si respectiv 30,0% la import).

In luna ianuarie 2017, cifra de afaceri din industrie, in termeni nominali, a crescut fata de luna ianuarie 2016 cu 9,1%

  • Cifra de afaceri din industrie, in luna ianuarie 2017, fata de luna ianuarie  2016, a crescut  pe ansamblu cu 9,1%, ca urmare a  cresterilor din industria prelucratoare (+10,2%).  Industria extractiva  a scazut cu 17,5%.
  • Pe marile grupe industriale cresteri au inregistrat: industria bunurilor de capital (+17,8%), industria energetica (+11,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,2%), industria bunurilor de uz curent (+6,0%) si industria bunurilor intermediare (+2,2%).
In luna ianuarie 2017, comenzile noi din industria prelucratoare, in termeni nominali, au crescut cu 7,8% fata de luna ianuarie 2016

  • Comenzile noi din industria prelucratoare, in luna ianuarie 2017, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, au crescut cu 7,8%, ca urmare a cresterilor inregistrate in industria bunurilor de  folosinta  indelungata  (+20,8%), industria bunurilor intermediare (+9,7%), industria  bunurilor de capital (+7,1%) si industria  bunurilor  de uz  curent (+1,5 %).


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation: Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de cei 200.000 lei disponibili prin programul StartUp Nation si pentru a-ti dezvolta afacerea

Ai primit un acord de acceptare in programul StartUp Nation. Care sunt urmatorii pasi? Cu ce costuri te vei confrunta pentru a te putea folosi de acesti bani? Mai intai trebuie sa pui in practica ideea de business castigatoare, iar apoi sa iti cresti afacerea. Pentru asta ai nevoie, in primul rand, de clienti noi, strategii adaptate la nevoile pietei si de un ochi atintit permanent asupra propriei afaceri si asupra pozitionarii tale in cadrul unei oferte adesea variate.

1378 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version