Constructiile au scazut in primul trimestru din acest an cu 1,5 la suta, desi cladirile rezidentiale au crescut cu 77,2%.

de DP     HotNews.ro
Vineri, 12 mai 2017, 9:19 Economie | Finanţe & Bănci

Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primul trimestru din acest an cu 1,5% (pe serie bruta), a transmis joi Institutul National de Statistica. Pe elemente de structura au avut loc scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 15,3% si la lucrarile de reparatii capitale cu 10,2%. Lucrarile de constructii noi au crescut cu 5,0%. Pe obiecte de constructii, au avut loc scaderi la constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale cu 22,5%, respectiv cu 10,6%. Cladirile rezidentiale au crescut cu 77,2%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a scazut, pe total, cu 6,4%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de reparatii capitale cu 16,8%, respectiv cu 15,7%. Lucrarile de constructii noi au crescut cu 3,8%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 19,6% si la cladirile nerezidentiale cu 12,4%. Volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 52,8%.

Martie 2017 comparativ cu februarie 2017
Volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 37,9%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale cu 191,7%,  lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 36,5% si la lucrarile de constructii noi cu 25,1%.
Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructiile ingineresti (77,0%), cladirile nerezidentiale ( 35,2%) si la cladirile rezidentiale (3,0%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a scazut pe total cu 0,1%, scadere evidentiata la constructiile noi 6,9%. Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 45,9%, respectiv cu 8,1%.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 11,4%, respectiv cu 2,5%. S-au inregistrat cresteri la constructiile ingineresti cu 6,0%.

Martie 2017 comparativ cu martie 2016
Volumul lucrarilor de constructii a scazut, ca serie bruta, cu 1,0%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 16,7%. Cresteri au fost la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de constructii noi cu 6,6%, respectiv cu 3,2%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 20,3% si la
cladirile nerezidentiale cu 1,1%. Cresteri au fost la cladirile rezidentiale cu 64,1%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 6,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 16,4%. Cresteri au fost la lucrarile de constructii noi si la lucrarile de reparatii capitale cu 3,0%, respectiv cu 0,4%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 22,7%. Cresteri au fost la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 56,0%, respectiv cu 0,4%.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

798 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri