INS mentine estimarile privind cresterea economiei in primul trimestru din acest an: 5,7% fata de acelasi trimestru din anul 2016 si 1,7% fata de trimestrul IV 2016

de DP     HotNews.ro
Vineri, 7 iulie 2017, 9:02 Economie | Finanţe & Bănci

Institutul National de Statistica a mentinut vineri estimarile privind cresterea economiei in primul trimestru din acest an: 5,7% fata de acelasi trimestru din anul 2016 si cu 1,7% fata de trimestrul IV 2016. Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul I 2017 a fost de 164,21 miliarde lei preturi curente.

Categorii de resurse
Comparativ cu varianta provizorie (1), dinamica PIB a ramas nemodificata, iar dinamica valorii adaugate brute totale a crescut cu 0,2 puncte procentuale, majorandu-si contributia la cresterea PIB cu 0,2 puncte procentuale; volumul si contributia impozitelor nete pe produs s-a diminuat cu 1,7, respectiv cu 0,2 puncte procentuale.

Volumul valorii adaugate brute pe ramuri de activitate nu a inregistrat, in general, modificari importante, cu exceptia:
-    Constructiilor, cu o crestere a volumului de activitate de 1,8 puncte procentuale,
-    Activitatilor profesionale, stiintifice si tehnice; activati de servicii administrative si activitati de servicii suport, cu o crestere a volumului de activitate de 0,3 puncte procentuale.

Categorii de utilizari
Din punctul de vedere al utilizarii PIB, modificari semnificative ale contributiei la cresterea PIB, intre cele doua estimari, au inregistrat:
-    cheltuiala pentru  consumul  final  individual si  colectiv al  administratiilor publice,  de  la 0,0% la +0,7%, ca urmare a cresterii volumului lor de activitate de la 100,0% la 104,4%;
-    formarea bruta de capital fix, de  la -0,1% la -0,2%, ca urmare a reducerii volumului sau de activitate de la  99,3% la 99,0%;
-    exportul net, de la -0,1% la +0,2%.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

930 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    Deci criza declansata de PSD s-a simtit numai (Vineri, 7 iulie 2017, 11:44)

    xrogo [utilizator]

    in clasa politica nu si in economie!


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri