INS mentine estimarile privind cresterea economiei in primul trimestru din acest an: 5,7% fata de acelasi trimestru din anul 2016 si 1,7% fata de trimestrul IV 2016

de DP     HotNews.ro
Vineri, 7 iulie 2017, 9:02 Economie | Finanţe & Bănci

Institutul National de Statistica a mentinut vineri estimarile privind cresterea economiei in primul trimestru din acest an: 5,7% fata de acelasi trimestru din anul 2016 si cu 1,7% fata de trimestrul IV 2016. Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul I 2017 a fost de 164,21 miliarde lei preturi curente.

Categorii de resurse
Comparativ cu varianta provizorie (1), dinamica PIB a ramas nemodificata, iar dinamica valorii adaugate brute totale a crescut cu 0,2 puncte procentuale, majorandu-si contributia la cresterea PIB cu 0,2 puncte procentuale; volumul si contributia impozitelor nete pe produs s-a diminuat cu 1,7, respectiv cu 0,2 puncte procentuale.

Volumul valorii adaugate brute pe ramuri de activitate nu a inregistrat, in general, modificari importante, cu exceptia:
-    Constructiilor, cu o crestere a volumului de activitate de 1,8 puncte procentuale,
-    Activitatilor profesionale, stiintifice si tehnice; activati de servicii administrative si activitati de servicii suport, cu o crestere a volumului de activitate de 0,3 puncte procentuale.

Categorii de utilizari
Din punctul de vedere al utilizarii PIB, modificari semnificative ale contributiei la cresterea PIB, intre cele doua estimari, au inregistrat:
-    cheltuiala pentru  consumul  final  individual si  colectiv al  administratiilor publice,  de  la 0,0% la +0,7%, ca urmare a cresterii volumului lor de activitate de la 100,0% la 104,4%;
-    formarea bruta de capital fix, de  la -0,1% la -0,2%, ca urmare a reducerii volumului sau de activitate de la  99,3% la 99,0%;
-    exportul net, de la -0,1% la +0,2%.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation: Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de cei 200.000 lei disponibili prin programul StartUp Nation si pentru a-ti dezvolta afacerea

Ai primit un acord de acceptare in programul StartUp Nation. Care sunt urmatorii pasi? Cu ce costuri te vei confrunta pentru a te putea folosi de acesti bani? Mai intai trebuie sa pui in practica ideea de business castigatoare, iar apoi sa iti cresti afacerea. Pentru asta ai nevoie, in primul rand, de clienti noi, strategii adaptate la nevoile pietei si de un ochi atintit permanent asupra propriei afaceri si asupra pozitionarii tale in cadrul unei oferte adesea variate.

943 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    Deci criza declansata de PSD s-a simtit numai (Vineri, 7 iulie 2017, 11:44)

    xrogo [utilizator]

    in clasa politica nu si in economie!


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi