Raiffeisen International se asteapta ca la nivelul intregului an 2007 sa obtina un profit net de cel putin 750 milioane euro, a declarat presedintele executiv al institutiei financiare, Herbert Stepic, intr-un interviu pentru cotidianul austriac Die Presse, preluat de Forbes. Pentru perioada urmatoare, oficialul Raiffeisen estimeaza continuarea rationalizarii creditului pe pietele din Romania si Bulgaria.

Herbert Stepic si-a reafirmat convingerea ca dat fiind faptul ca Raiffeisen International activeaza in principal pe pietele emergente din Europa Centrala si de Est, banca nu va fi afectata de criza financiara din Statele Unite ale Americii.

Presedintele Raiffeisen se asteapta la o continuare a rationalizarii creditului in Romania si Bulgaria, cu un impact mai puternic in tarile apartinand Comunitatii Statelor Independente (CIS) si la o temperare usoara a cresterii creditarii cuprinsa intre 25-27%. Raiffeisen International va raporta rezultatele financiare pentru anul 2007, la data de 27 martie.