Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ca va acorda credite imobiliare fara avans. De la inceputul lunii ianuarie, BCR are trei noi variante de imprumuturi pentru investitii imobiliare, pentru care gradul de indatorare poate ajunge la 65%, iar avansul minim poate fi de 25%, 5% sau chiar 0% din valoarea investitiei, potrivit unui comunicat de presa.

Prima varianta de creditare este fara avans si prevede o dobanda cu 0,4 puncte procentuale peste dobanda standard practicata in mod curent de banca pentru imprumuturi de acest gen. Clientii trebuie sa fie rezidenti in Romania si sa aiba un istoric de plata bun. Creditul cu destinatie de achizitionare imobile sau terenuri intravilane nu poate depasi 300.000 euro si poate fi acordat pentru cel mult 25 de ani.

A doua varianta de creditare pentru investitii imobiliare prevede un avans de cel putin 5% din valoarea investitiei si o dobanda cu 0,2 puncte procentuale mai mare decat dobanda standard practicata de BCRs pentru imprumuturi de acest gen. Suma maxima care poate fi imprumutata este de 400.000 euro pentru cel mult 30 de ani.

Ultimul tip de credit prevede un avans de cel putin 25% si dobanda standard practicata de banca. Clientii care opteaza pentru aceasta varianta pot fi atat rezidenti, cat si nerezidenti si nu au prevazuta o suma maxima ce poate fi imprumutata. Perioada maxima pentru care se acorda imprumutul este de 30 ani. imprumutul poate fi folosit pentru achizitii de imobile, de terenuri intravilane sau construirii de imobile.