Guvernul a schimbat componenta Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor

de CP     HotNews.ro
Joi, 27 iulie 2017, 16:22 Economie | Finanţe & Bănci

Aura Socol
Foto: Hotnews
Guvernul a schimbat joi componenta Plenulului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Astfel, Guvernul a decis sa o numeasca pe Aura Gabriela Socol, reprezentant al Autoritatii de Supraveghere Financiara, in functia de membru al Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, cu mandat de 5 ani. De asemenea, Executivul a decis sa-l renumeasca in functia de membru al Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, tot pentru un mandat de 5 ani, pe Ion Gogoescu, reprezentant al Ministerului Finantelor Publice.

Mandatul precedent detinut de Ion Gogoescu in calitate de reprezentant al Ministerului Finantelor Publice in cadrul Plenului a incetat in data de 3 iulie

Schimbarile intervin ca urmare a intrarii in vigoare a noilor dispozitii legale care prevad inlocuirea reprezentantului in Plen al Asociatiei Romane a Bancilor cu un reprezentant din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Incepand cu data de 6 iulie, a incetat, prin efectul legii, mandatul de membru al Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor exercitat de Bogdan Mihai Martimof, reprezentant al Asociatiei Romane a Bancilor. Inlocuirea reprezentantului Asociatiei Romane a Bancilor cu un reprezentant din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara este reglementata prin Legea nr. 125/2017 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii terorismului, prin care a fost modificata si completata Legea nr. 656/2002.

Conform dispozitiilor legale in vigoare, propunerile pentru numirea in functia de membru al Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, reprezentant al unei autoritati competente, se fac de catre conducatorul autoritatii respective in termen de 30 de zile de la data vacantarii postului.


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ca voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

1929 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Hotii trebuie aparati..... (Joi, 27 iulie 2017, 18:31)

    cartofil [utilizator]

    Deci, hai sa punem aici oameni ascultatori, care sa ne lase in pace. Brazilia, Dragnea, bani mutati ilegal...... Mafiotilor le trebuie liniste, multa liniste asa ca si-au ales foarte probabil niste presuri care vor primi niste salarii astronomice ca sa nu faca fix nimic, sa nu deranjeze.....


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică