Eurobank negociaza cu Banca Transilvania vanzarea afacerilor pe care le detine in Romania, in cadrul planului de restructurare convenit de a treia banca a Greciei cu autoritatile Uniunii Europene, scrie Reuters.

Sucursala BancpostFoto: Rompres

Si Banca Transilvania a informat vineri investitorii, potrivit unui anunt postat pe site-ul BVB, ca "negocierile privind achizitia Bancpost continua".

"Detalii privind rezultatul negocierilor vor fi comunicate dupa parcurgerea etapelor necesare si obtinerea aprobarilor. Finalizarea negocierilor este estimata la finalul lunii octombrie a.c.", potrivit sursei citate.

Eurobank, care are filiale in Romania, Bulgaria, Serbia si Cipru, trebuie sa-si reduca activele din afara Greciei de la 11,2 miliarde euro la 8,7 miliarde.

Eurobank a precizat ca negocierile vizeaza Bancpost, ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN.

"Detalii legat de negocieri vor fi publicate dupa finalizarea pasilor necesari si obtinerea aprobarilor relevante. Finalizarea este asteptata pentru sfarsitul lui octombrie", arata Eurobank.

Bancpost are active de 3,1 miliarde de euro, cu o retea de 148 de filiale in care lucreaza 2.255 de persoane.

"Negociem cu Banca Transilvania pentru o vanzare partiala sau totala", a declarat pentru Reuters un oficial al Eurobank, care a prefera sa-si pastreze anonimatul.