Ministrul Finantelor, Ionut Misa, i-a spus lui Valdis Dombrovskis, vicepresedinte al Comisiei Europene, ca Romania isi reconfirma angajamentul privind pastrarea deficitului bugetar in limitele de 3%, potrivit unui comunicat transmis de MFP sambata.

In contextul reuniunii informale a Consiliului ECOFIN, organizate de Presedintia estoniana in perioada 15-16 septembrie 2017, Ionut Misa, a avut o intalnire bilaterala cu vicepresedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisarul responsabil pentru moneda euro si dialogul social, precum si pentru stabilitatea financiara, serviciile financiare si uniunea pietelor de capital.

Discutiile au vizat aspecte legate de situatia macroeconomica la nivelul Romaniei si viitorul Uniunii Economice si Monetare.

"Ministrul roman de finante a evidentiat cresterea economica de 5,6% din anul 2017, bazata atat pe consum cat si pe o crestere a volumului productiei industriale mai mare cu 8% fata de aceeasi perioada a anului anterior, precum si scaderea ratei somajului, care a inregistrat in luna iulie 2017 un nivel de 5,2% fata de 7,7% media europeana", potrivit sursei citate.

Discutiile au mai vizat cresterea PIB si rectificarea pozitiva realizata datorita cresterii veniturilor bugetului general consolidat.

De asemenea, ministrul Ionut Misa a reconfirmat angajamentul privind pastrarea deficitului bugetar in limitele de 3%, stabilite de Pactul de Stabilitate si Crestere, mai informeaza MFP.