Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Venituri in scadere cu peste 20% pentru J.P. Morgan Chase in ultimul trimestru

de Dragos Comache     HotNews.ro
Miercuri, 16 ianuarie 2008, 19:42 Economie | Finanţe & Bănci

Banca americana J.P. Morgan Chase a raportat, in cel de-al patrulea trimestru al anului, venituri de trei miliarde de dolari, in scadere cu peste 20% fata de perioada similara a anului anterior, datorita crizei sectorului creditelor ipotecare, potrivit Forbes. Un alt element care a dus la scaderea veniturilor a fost revizuirea valorii contabile a unor active cu 1,3 miliarde de dolari.

Veniturile realizate pe intregul an s-au ridicat la 15,4 miliarde de dolari, cu 15% mai mult decat nivelul anului 2006.

"Sunt multumit de rezultatele record pe care le-a avut compania noastra anul trecut, in pofida evolutiei noastre oscilante din al patrulea trimestru", a declarat Jamie Dimon, directorul general al JP Morgan Chase .

"Rezultatele noastre trimestriale mai slabe au fost influentate de pierderile diviziei de investitii din sectorul creditelor ipotecare cu grad mare de risc si de tranzactionarea mai slaba. In plus, portofoliile noastre de credite pentru consum casnic si credite ipotecare au evoluat mai slab decat ne asteptam", a explicat Jamie Dimon.

Provizioanele constituite pentru pierderile asociate creditelor, in cadrul diviziei de servicii financiare pentru segmentul de retail, s-au plasat la 1,1 miliarde de dolari, in vreme ce provizionul pentru pierderi in cazul creditelor auto a ajuns la 133 milioane de dolari, de la 36 milioane de dolari.

"Natura diversificata a companiei noastre ne-a ajutat sa contrabalansam zonele cu activitate negativa. Diviziile de management al activelor, de servicii de trezorerie si pentru valori mobiliare, de banca comerciala si de administrare de capital privat au avut venituri si profituri record sau aproape record, in timp ce taxele din activitatea de banca de investitii au crescut semnificativ in al patrulea trimestru din 2007 si s-au situat la niveluri record pentru intregul an", a mai spus directorul general al JP Morgan Chase.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

70 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version