Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile societatilor de asigurare Omniasig Vienna Insurance Group SA si Generali Romania Asigurare Reasigurare SA, precum si la sediul companiei Aon Romania Broker de Asigurare-Reasigurare, au transmis vineri reprezentantii reglementatorului pietei de concurenta. Inspectiile au fost efectuate in cadrul investigatiei avand ca obiect posibila incalcare a legislatiei nationale si a prevederilor Tratatului de Functionare a UE de catre firmele vizate.Autoritatea de concurenta suspecteaza o posibila impartire a pietei asigurarilor de aviatie la care ar fi participat aceste societati.

Bogdan ChiritoiuFoto: Hotnews

Documentele ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

In actiunile sale, Consiliul Concurentei a fost asistat de Autoritatea de Concurenta si Piete din Marea Britanie (CMA), care a derulat procedura de solicitare de informatii la sediile companiilor din Marea Britanie, urmand sa transmit autoritatii romane informatiile primite pentru fi analizate.

Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilei practici anticoncurentiale analizate. Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii Concurentei.