​Articol actualizat

Relatia Isarescu-Tiriac. De la amicitie si colaborare, la transmiterea de mesaje prin intermediul presei. Ion Tiriac, la Comisia de buget din Senat: Ii fac public o oferta Guvernatorului: Ii platesc de zece ori cat a dat pe Arenele BNR!

de Dan Popa     HotNews.ro
Miercuri, 4 octombrie 2017, 13:27 Economie | Finanţe & Bănci


Imagine de la discutiile de dupa audieri
Foto: Hotnews
Iesirile publice din ultima vreme la adresa Bancii Nationale au capatat miercuri inca o dimensiune, dupa ce, in Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat (condusa de senatorul Daniel Zamfir), a fost invitat omul de afaceri Ion Tiriac, impreuna cu Marius Alexandru Dunca, ministrul tineretului si sportului si cu George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis. Tema discutiilor a fost situatia arenelor BNR, cumparate de BNR cu echivalentul a 120.000 de dolari in 1990, dupa cum sustineau participantii la discutii. Ulterior, BNR nu a mai avut dreptul legal de a face investitii acolo, iar terenurile sunt in paragina. Ministrul Dunca a sustinut ca, intr-o discutie cu Guvernatorul Isarescu, acesta i-ar fi spus ca Arenele ar putea fi rascumparate cu 35 de milioane de euro. In timpul audierii lui Tiriac, acesta i-a facut  lui Mugur Isarescu o oferta de a rascumpara Arenele cu pana la de zece ori pretul dat de BNR in 1990, urmand sa faca un turneu international de tenis acolo.

In acest moment, Arenele sunt nefunctionale pentru ca nu au avizul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU). Discutiile de miercuri  au fost aprinse, senatorul Daniel Zamfir anuntand ca va propune un proiect de lege prin care Arenele (9 terenuri de tenis plus arena centrala, acestea intinzandu-se pe 17 hectare) sa fie trecute din proprietatea BNR in cea a Ministerului Tineretului sau la Primaria Capitalei.

Saptamana viitoare, la audieri vor fi invitati membri ai boardului BNR, reprezentanti ai ISU.
 • Relatia Tiriac-Isarescu, o relatie de amicitie, transformata in transmiterea de mesaje prin intermediul presei

Reamintim ca pana nu demult, relatiile dintre magnatul  Tiriac si Guvernatorul BNR erau foarte bune. Isarescu l-a sprijinit pe Tiriac in 1991, cand acesta a fondat Banca Comerciala "Ion Tiriac", care a functionat sub acest nume pana in august 2006, când a fuzionat prin absorbţie cu HVB Bank România SA, iar timp de un an a activat sub denumirea Banca Comercială HVB Ţiriac SA. In iunie 2007, HVB Tiriac a fuzionat prin absorbţie cu UniCredit România SA - banca absorbită, din care a rezultat UniCredit Ţiriac.

In 2012, cand  Guvernatorul a achizitionat un apartament in Apropierea Arcului de Triumf, Isarescu a optat pentru un imprumut de 700.000 de lei de la banca unde actionar era Tiriac. Apartamentul achizitionat (un living plus doua dormitoare) facea parte din complexul rezidenţial Alia, dezvoltat tot cu finanţare de la UniCredit Ţiriac Bank.

Acum, desi Tiriac spune despre BNR ca e un organism care "ne apara de tot ce e rau si care ne face sa intram in lumea normala", tutsi ramane o entitate care nu trebuie si nici nu se ocupa de sportul de performanta si nici de sportul de viitor". In plus, reprezentantii Bancii Nationale mint, afirma Tiriac.

"BNR a spus ca ca au investit nu stiu cati bani in Arenele Progresul in februarie 1990. Nu-i adevarat! Eu din banii mei am investit acolo. Noi am pornit acum cu Nastase un proces cu BNR pentru ca ni s-a furat dreptul e a fi acolo unde ne e locul! In nume personal l-am pornit! ", spus marti Ion Tiriac.

Potrivit ministrului Dunca, BNR ar fi solicitat 35 de milioane de euro ca pret pentru o eventuala rascumparare. "Mai intai trebuie sa vad la Guvern daca suntem interesati", a spus Dunca.

 • O sinteza pe scurt a discutiilor de miercuri din Comisia de Buget a Senatului
Senatorul Zamfir a prezidat sedinta, incepand prin a prezenta un protocol incheiat intre BNR si Ministerul Tineretului si Sporturilor. Potrivit sentorului liberal, BNR se angajase atunci sa preia  intreg personalul, sa finalizeze investitiile care se derulau la fostele Arenele Progresul. Obligatiile BNR mai erau si acelea de a mentine destinatia terenurilor si de a colabora cu MTS in vederea utilizarii spatiilor preluate pentru activitati sportive potrivit calendarului intern si international.

Zamfir: Exista sectii de performanta care sa functioneze in sediul fostului club Progresul? A doua intrebare: ati colaborat cu BNR si daca ati solicitat Aremene BNR pentru activitati sportive interne si internationale?

Ministrul Marius Alexandru Dunca:
Trecere in proprietatea BNR a cladirilor s-a facut in baza unui protocol prin care BNR isi asuma niste lucruri. Din cate stiu eu, acolo nu se desfasoara nicio activitate sportiva de performanta. Arenele BNR din cate stiu, si am fost acolo impreuna cu dl Guvernator de doua ori.

George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis Acolo sunt 9 terenuri de tenis plus arena centrala. In utlima perioada, reprezentativele Romaniei au trebuie sa isi caute  alte locuri unde se joace. Din pacate, Arenele BNR indeplinesc toate conditiile. Noi am jucat la Mamaia , dar cu derogari obtinute. Arenele sunt inchise de 3 ani, din cauza lipsa avizului ISU. Ultima data a fost acolo meciul Romania -Serbia.

Zamfir: Deci de 3 ani proprietarul nu a luat avizul ISU? D-le Tiriac, de ce nu mai organizati turneul la Bucuresti si cand ati luat aceasta decizie?

Ion Tiriac: In prumul rand va multumesc pentru ca va pierdeti vremea ca sa ne ascultati pe noi. Cand am inceput eu tenisul, eram o tara mica in tenis. Dupa ce a venit si Nastase, am lasat dupa noi tara asta cu sute de mii de jucatori amatori de tenis.
In 6 zile s-au daramat casele a 6 familii si s-a facut acea arena. Pe vremea aceea nu stiu a cui era arena, dar stiu ca era a Sportului. Acolo mancam cu Nastase salam pe care ni-l aducea fratele lui Nastase ca lucra la Obor.  Astazi o avem pe Halem, pe cei din cupa Davis si inca vreo 50.000 de juniori. BNR e un organism care ne apara de tot ce e rau si care ne face sa intram in lumea normala, dar nu este o entitate care sa se ocupe de sportul de performanta si nici de sportul de viitor. Istoria e foarte simpla. Daca cineva poate considera ca 17 hectare din mijlocul Bucurestilor au fost vandute cu 120.000 de lei in februarie 1990....Eu cand am venit in tara, acolo erau niste sobolani uriasi si noi trebuia sa jucam in Cupa Davis.

Respectuos spun ca BNR a spus ca ca au investit nu stiu cati bani in Arenele Progresul in februarie 1990 in Arenele Davis. Nu-i adevarat . Eu din banii mei am investit acolo. Noi am pornit cu Nastase un proces cu BNR pentru ca ni s-a furat dreptul e a fi acolo unde ne e locul! In nume personal l-am pornit. Turneul Romanian Tenis Open valoreaza cateva sute de milioane de dolari. Aia de la ISU nu au venit dintr-o data ci mai intai au avertizat timp de 3 ani  iar in 2016 le-au spus celor de la BNR ca-l inchid, iar BNR mi-a comunicat si mie. NU ma pricep la banci- am pus oameni care stie sa faca banking. Nu stiu asigurari dar mi-am luat oameni care stiu. Dar tenis stiu sa fac! Si fiind cunoscut in lume, am inchiriat Roamanian Tenis Open la ATP si s-au batut Milan cu Budapesta pentru turneul meu. Budapesta l-a inchiriat si acum vor sa-l cumpere de la mine, dar eu nu am de vanzare nimic. Dar ca sa va faceti o idee, un turneu cum e Madridul, maine il vinzi cu 250 de milioane, daca esti prost si nu faci niste calcule. Consider ca aceasta baza ne-a fost furata. Eu ii fac o oferta Guvernatorului: Ii platesc de patru ori. De zece ori cat a dat pe ea. Si nici n-o duc din Romania. O las aici! BNR nici nu au ce face acolo. Au facut acolo un hotelas acolo, nu stiu ce e ca nu m-a invitat domnul Guvernatoru. De ce au mai cumparat-o, n-am nicio idee!

Daniel Zamfir: Aceasta este un prim pas in cadrul unei discutii mai ample. BNR, semnand acel protocol, nu a respectat obligatiile asumate.  Propun colegilor sa solicitam BNR de a ni se permite sa intram in acea baza. Este foarte important ca activitatile competitionale sa se desfasoare pe putinele baze sportive care ne-au mai ramas. Sa avem asa ceva in plin Centru si noi s-o folosim nu stiu pentru ce....Propun de asemenea sa invitam la comisie saptamana viitoare si pe reprezentantii BNR sa vedem cum stau lucrurile cu acea baza.

Marius Alexandru Dunca: Exista deschidere din partea dl Guvernator cu privire la o rascumparare a Complexului Progresul. A fost o discutie si ne-a spus ca ar valora acum 35 de milioane de euro! Nu exista nimic scris, a fost doar o discutie. Trebuie sa merg in Guvern sa vad daca exista interes sa o cumparam.Inteleg ca s-a trimis si o adresa de la BNR, dar trebuie sa verific la SGG sa vad daca a ajuns. Mai exista varianta sa oferim BNR ceva la schimb.

Ion Tiriac:
Va spun eu ce trebuie oferit la schimb!  Dl Ponta a inceput discutia cu BNR si BNR are pretentia la niste cladiri adiacente actualului sediu al BNR. Dupa parerea mea,valoarea de folosinta a acelor Arene in prezent este zero. Fara copii care sa faca sport, am ajuns cu 3 medalii la JO. In anul 2009 aveam 29 de medalii. Ca sa ai ce culege, mai intai trebuie sa semeni! Ceva trebuie facut acolo! Terenul are o valoare enorma, dar daca ramane aceeasi destinatie, n-ai ce face acolo!

Zamfir:
Nu vad ca acceptabila ca din banii Statului sa platim BNR aceasta suma uriasa! O sa depunem o initiativa legislativa prin care sa trecem din proprietatea BNR poate la MInisterul Sportului. Sau sa-l predam Primariei Capitalei, daca nu il doriti!
Ma angajez la doua lucruri: dupa discutia cu BNR si dupa ce vedem ce se intampla la acel club sportiv, sa solicitam din nou MTS sa continue demersurile ca respectivul Club sa fie oferit ori ministerului ori Primariei Capitalei. Trebuie ca acest complex sa revina sportului.

Tiriac: Daca reusiti sa faceti ceva pana in luna decembrie, eu aduc turneul inapoi!

Zamfir: E greu ca o initiativa legislativa sa fie adoptata in doua luni de zile.

Tiriac:  Noi am tinut aici turneul peste 20 de ani. Nefiind proprietari, nu puteam face acolo mari reparatii. Am vrut sa afceo acolo o fotografie in cosume de tenis de epoca. Cand ne-am dus acolo sa facem fotografia, poarta era in lanturi ca sa nu intram. Dar ce-am facut noi ca sa nu fim primiti acolo?

Zamfir: Vom chema si reprezentantii ISU si boardul Bancii Nationale, sptamana viitoare. In incheiere, vreau sa va asigur ca demersul nostru de a face orice posibil ca aceasta baza sa revina Sportului nu are culoare politica si am sentimentul ca acest lucru este posibil!


N.Red:
Implicatiile neutilizarii bazei sportive "Arenele BNR" pentru competitiile internationale sunt analizate, miercuri, de senatorii din Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital, impreuna cu omul de afaceri Ion Tiriac, fost presedinte al Comitetului Olimpic Roman, Marius Alexandru Dunca, ministrul tineretului si sportului, si George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis. 

Omul de afaceri Ion Tiriac declarase, recent, intr-o conferinta de presa, ca Banca Nationala a Romaniei "a luat ilegal" in anul 1991 Complexul sportiv "Arenele BNR", cel care a gazduit pana in 2015 turneul BRD Nastase Tiriac Trophy, mutat acum la Budapesta.
El a mentionat ca s-a intentionat la un moment dat ca Guvernul sa faca un schimb de proprietati cu BNR pentru ca Arenele BNR sa revina Ministerului Tineretului si Sportului, care la randul lui sa le renoveze. "Au fost incercari intre Guvernul Ponta si BNR sa faca un schimb de proprietati. Sa dea BNR-ului altceva pe acest parc facut pentru sport. Roland Garros-ul este in mijlocul Parisului, la fel ca Bernabeu in Madrid. Bernabeu e catedrala Madridului, nu poti sa muti stadionul ala. Dar noi ce avem? Avem palatul lui Ceausescu acolo, atat", a adaugat Tiriac.

Ion Tiriac, proprietarul turneului BRD Nastase Tiriac Trophy, a cedat competitia pentru doi ani la Budapesta din cauza faptului ca Arenele BNR nu mai corespund cerintelor ATP, Terenul Central fiind inchis. In 2016, la ultima editie a turneului la Bucuresti, Terenul Central nu a putut fi folosit, deoarece nu are avizul ISU de functionare, meciurile disputandu-se doar pe terenurile secundare.

Ion Tiriac si Ilie Nastase au criticat in mai multe randuri atitudinea conducerii Bancii Nationale a Romaniei, proprietara bazei sportive din Cotroceni, pe care a acuzat-o ca nu doreste sa cedeze terenul Primariei Capitalei, dar nici sa investeasca in modernizarea Arenelor BNR pentru a putea primi avizul ISU.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10758 vizualizari

 • -3 (23 voturi)    
  arenele bnr (Miercuri, 4 octombrie 2017, 14:37)

  vioand [utilizator]

  Foarte multi parinti ar dona bani pentru terenurile de tenis , pentru piscine sau sali de sport, de ce nu se incearca de catre Federatia de tenis , nu de guvern, sa achizitioneze aceste arene prin subscriptie publica ? BNR nu are ce cauta acolo !
  • +15 (29 voturi)    
   da Tiriac (Miercuri, 4 octombrie 2017, 15:07)

   radu103 [utilizator] i-a raspuns lui vioand

   Dar Tiriac ce treaba are acolo ?

   E foarte bine ca unele lucruri pur si simplu nu pot fi cumparate cu bani
   • +15 (29 voturi)    
    Foarte Frumos Spus (Miercuri, 4 octombrie 2017, 15:31)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui radu103

    Moshul Macelar de Mistreti se crede la Balc pe mosia lui !
    • +9 (17 voturi)    
     Tiriac este negustor cinstit (Miercuri, 4 octombrie 2017, 18:04)

     Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     Isarescu a dat 1 leu si Tiriac ,generos nevoie mare da 10 lei acum ca sa puna mana pe o afacere imobiliara.rRmane si ceva tenis dar numai pentru locatarii complexului de ultra lux pe care il planuieste. Cunoastem jmecheriile lui Tiriac si cum a facut bani.Arenele BNR trebuie sa ramana proprietate publica si tenis pentru copii. Jmecherii imobiliare securistice nu sunt binevenite.
     • +6 (12 voturi)    
      Corect (Miercuri, 4 octombrie 2017, 22:35)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

      Putini il miros pe mustacios ca schimba regulile jocului, in timpul jocului
   • +4 (10 voturi)    
    Ce are BNR-ul cu tenisul? (Miercuri, 4 octombrie 2017, 17:53)

    icsulescu99 [utilizator] i-a raspuns lui radu103

    Tiriac investeste in tenis, chiar are un turneu important la Madrid.
    Cu toata antipatia pe care o am fata de Tiriac, aici omul are dreptate, de investit in tenis se pricepe, de ce nu poate concesiona el sau altul cu bani si pasiune pentru tenis? zau asa ce are sula cu prefectura?
    • 0 (4 voturi)    
     nu fi naiv (Joi, 5 octombrie 2017, 7:56)

     Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui icsulescu99

     mai sunt terenuri in bucuresti.. daca ar vrea sa investeasca ar putea sa o faca lejer pe un alt teren. mai mult ca sigur sa renovezi arenele BNR costa mai mult decat sa le ridici de la 0.

     interesul probabil e pt pozitia terenului excelenta
   • +7 (13 voturi)    
    rechinii din imobiliare.. (Miercuri, 4 octombrie 2017, 18:45)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui radu103

    Cine altcineva decat Daniel Zamfir, amicul lui Piperea si initatorul legilor cu dedicatie pentru speculatorii imobiliari? :) Si punem pariu ca nimeni nu a invitat BNR sa-si trimita un reprezentant la discutii? De ce oare?..

    Daca se doreste cea mai buna afacere pentru un pun aflat in proprietatea statului, BNR poate sa scoata Arenele la licitatie. Asa vom afla cat valoreaza terenul.
   • +4 (8 voturi)    
    probabil se vrea un tun imobiliar pt. Taraiac (Miercuri, 4 octombrie 2017, 21:57)

    kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui radu103

    altfel nu vad de ce ar da de zece ori valoarea arenelor, la bani lui ar trebui sa-si permita construirea unei arene noi.
    • +2 (2 voturi)    
     ai inteles gresit.. :) (Joi, 5 octombrie 2017, 11:59)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

     Tiriac a zis ca da de 10 ori cat a platit BNR in 1990, nu de 10 ori valoarea actuala.
     Doar ca BNR a cumparat terenul la valoarea de inventar si astfel a ramas in proprietatea statului, indirect, prin BNR. Terenul ala valoreaza sute de milioane in realitate. Cartierul de case din fata Operei este probabil cea mai buna zona rezidentiala din Bucuresit.

     BNR a dovedit are banii si capacitatea de a gestiona Arenele eficient economic. Doar ca cineva a decis sa treaca o lege prin parlament care nu le da voie celor de la BNR sa renoveze si sa intretina Arenele si cladirile adiacente. De ce?.. Pai este evident din discutia de azi - Zamfir se face ca nu stie despre ce e vorba, il intreaba pe Tiriac (oare cine l-a invitat..) si 5 minute mai tarziu deja stie solutia. Mafia in parlament.
   • +2 (4 voturi)    
    treaba de hot (Joi, 5 octombrie 2017, 6:45)

    dan_costea [utilizator] i-a raspuns lui radu103

    Acolo Tiriac are treaba de hot.
   • +1 (1 vot)    
    Relatii cu Tiriac! (Joi, 5 octombrie 2017, 12:39)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui radu103

    Sincer,nu as vrea sa am o relatie cu Tiriac.Tiriac este prieten numai cu banul.Avid dupa castiguri,Tiriac nu are prieteni si nici dusmani.
  • +18 (24 voturi)    
   BNR este tot a Romaniei (Miercuri, 4 octombrie 2017, 15:15)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui vioand

   Guvernul PSD a dat celor din BNR arenele iar acum slujitoruyl PSD Tiriac striga ca vrea el Arenele BNR sa mai faca niste bani pe care sa-i doneze PSD
   • +1 (9 voturi)    
    aha, pricep (Miercuri, 4 octombrie 2017, 19:14)

    om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    le'a dat tzara lui mugurel colonel, pt. protectia bosketarilor.
    iar capitalistul de tzaraiac, un imbogatit pe spinarea boborului, vrea sa dea bani grei....
    noi nu ne vindem tzara, las' sa ajunga ruine, s'avem si la bucale arene romane, nu numai roma. romane, adica rrromanesti.
    mandri ca suntem romani !
    dottore n'ar fi avut o pozitie mai transanta si mai patriotica !:-)
  • +16 (22 voturi)    
   tu nu intelegi un lucru: (Miercuri, 4 octombrie 2017, 17:01)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui vioand

   BNR a cumparat terenul in 1946.
   Comunistii l-au confiscat, insa a fost retrocedat catre BNR in anul 1991.
   Acolo era un teren semiviran, cu caini vagabonzi si gunoaie. BNR a curatat terenul pe banii ei, si a investit o gramada de alti bani in intretinere , reparatii si reamaneajari (ca dovada ca s-au organizat o gramada de turnee BCR Open Tenis acolo).
   Problemele au inceput cand rechinul Ion Tiriac a pus ochii pe teren, si sare sus si tare ca de ce nu i se da lui terenul. Voi stiti ca acolo se vrea taierea platanilor si construirea unui cartier de blocuri?? Asta vor rechinii: blocuri si case, ca e terenul scump.
   Cat despre Tiriac, el vrea sa intre in posesia bazei sportive si a terenului, fara sa fi fost ale lui vreodata. (asa cum Becali vroia sa ia stadionul Ghencea pe motiv ca a pus gazon).
   • +1 (7 voturi)    
    pai dece nu organizeaza (Miercuri, 4 octombrie 2017, 19:16)

    om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    bnr turnee, dece nu sunt folosite ?!
    vreau o parere competenta, de banker.
    dece tziriac s'a dus la buda ?!
    • +2 (4 voturi)    
     sunt multe terenuri (Joi, 5 octombrie 2017, 8:00)

     Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

     in Bucuresti si in tara pe care nu se intampla nimic... stau pur si simplu. unele sunt chiar in zone foarte faine... de ce nu se face nimic pe ele?! eu propun sa i le dam pe toate domnului Tiriac... ce zici?!

     Si Popoviciu a luat niste terenuri tot dupa acelasi principiu: "de ce nu facea universitatea nimic cu ele?"
    • +1 (1 vot)    
     dintr-un motiv simplu: (Joi, 5 octombrie 2017, 12:16)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

     DUPA TRAGEDIA DE LA COLECTIV ISU NU A MAI DAT AUTORIZATIE CONTRA INCENDIILOR. Cu alte cuvinte, arena centrala nu mai poate fi folosita pentru ca nu are autorizatie de functionare la zi, nefiind protejata contra incendiilor.
     Insa, pana in acel moment, acolo se organiza anual cel mai mare turneu de tenis din Romania: BCR Open Tenis, (devenit ulterior BRD Open Tenis). Am fost si eu (ca spectator) la unele dintre aceste turnee, si iti spun ca tribuna era plina, s-a transmis si la televizor.
     Pana acum 2 ani, la arenele BNR se organzau mari turnee de tenis.
     Tiriac, daca e asa de darnic si vrea tenis pe arena centrala, de ce nu o renoveaza pe banii lui? A preferat sa mute turneul in Ungaria, decat sa bage bani in aceasta arena.
     Solutia e simpla: sa se gasesca un investitor -finantator care sa reamenajeze arena centrala, si de a doua zi ea va fi deschisa turneelor.
     Dar Tiriac nu vrea sa o reamenajeze....el vrea terenul sa construiasca blocuri pe el...lasand eventual 1-2 terenuri de tenis, pentru uzul prietenilor.
 • +13 (23 voturi)    
  Insista (Miercuri, 4 octombrie 2017, 14:39)

  marinesku [utilizator]

  Milogul insista..:)
  • +14 (16 voturi)    
   eh (Miercuri, 4 octombrie 2017, 15:01)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui marinesku

   Daca ar mai putea lua ceva pe 2 lei, nu zice nu. Cum a luat o gramada pe vremea lui iliescu si nastase... 2 lei la stat, 100 la cine trebuie si mai "cumpara" ceva ce valoreaza 10000
 • +15 (25 voturi)    
  in ce calitate a fost Tiriac prezent acolo? (Miercuri, 4 octombrie 2017, 15:00)

  Stefan534324 [utilizator]

  are vreo functie publica? Sau a fost invitat doar ca sa dea cu ciomagu in BNR?
  • +13 (19 voturi)    
   Si-a pus "angajatul" sa-l cheme (Miercuri, 4 octombrie 2017, 16:25)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

   sa faca presiune pe un eventual tun imobiliar. Cine e angajatul? Numele incepe Z
 • +4 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 octombrie 2017, 18:16)

  [anonim]

 • +8 (14 voturi)    
  tiriac pesedistu (Miercuri, 4 octombrie 2017, 19:08)

  levierul [utilizator]

  credeti voi ca tiriac a facut bani pe afara. Naivilor.
  • +1 (1 vot)    
   100% corect (Joi, 5 octombrie 2017, 12:21)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui levierul

   Tiriac si-a facut miliardul de euro in tara, jupuind clientii si pe cei pe care ii prindea la ananghie.
   Eu am ramas mut de uimire, cand am vazut cat de scumpa era intretinerea la marcile de masini aflate in custodia lui Tiriac. O colega si-a cumparat un Hyundai Getz pe la inceputul anilor 2000, si o revizie banala era 8 milione (800 RON in banii actuali) . Va dati seama ce insemna sa dai 800 lei pe o revizie in anul 2000? Nici nu aveam salariu atata, se imprumuta sa isi faca revizia...
   La fel a fost si la Ford.
   Si voi mai spuneti ca Tiriac a facut banii in afara tarii...
 • +6 (10 voturi)    
  Obisnuitul cu pomeni tov.gradu Tziriac,mai vrea..? (Miercuri, 4 octombrie 2017, 20:00)

  Plagarus [utilizator]

  Catadorisit cu multe acareturi inca din timpul reesapatului Roman Petre,mai face un serviciu puterii rosii si sare la gatul BNR !!!
  1990 un bine venit cadou o vila cu 14 camere din patrimoniul de stat, cu terenul aferent, imobil a carei destinatie a fost schimbata “prin abuz in serviciu”doar pt.a putea sa o cumpere la un pret derizoriu.( mai avea o vila in Bucuresti,donata rapid fiului)
  A mai militat pt.amanarea intrarii RO in UE,fiind "insurubat " in 2003 ca presedinte al Consiliului pentru sprijinirea investitiilor straine din cadrul Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS)
  Astept ziua cand nu vor mai fi mistreti la Balc si va cere popularea ci bizoni, elefanti,mamuti.....din profitul BNR !!!
 • -1 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 octombrie 2017, 20:37)

  [anonim]

 • +6 (10 voturi)    
  Tiriac - un jmenar mai cu staif (Joi, 5 octombrie 2017, 4:37)

  RazC [utilizator]

  Daca tenisul l-a facut milionar in dolari, coruptia din Romania l-a facut miliardar...asta cand nu intimida judecatori sa-si scape fiul de puscarie. E trist cum se poate pata o legenda asociindu-se cu infractori.

  Probabil Tiriac ne crede prosti, auzi, sa cumpere hectare de teren in una dintre cele mai scumpe zone din Bucuresti la pret comparabil cu 1990. Terenul ala valoreaza zeci sau chiar sute de milioane de dolari, nu 1,2 milioane si asta fara sa iei in considerare constructia de pe el.

  Da, ok, poate ar pastra si un teren de tenis sa faca un turneu, dar sigur si-ar trage si cateva blocuri pe langa si si-ar scoate banii insutit. Genul asta de om nu face nimic fara scopul de a face bani.

  Solutia e simpla, daca institutiile statului pot da sute de milioane pe o arena semi-functionala de fotbal, pot da inca cateva zeci si pe un teren de tenis. Si sunt sigur ca se pot gasi solutii legale si fara furt si coruptie, dar nu o sa caute nimeni. Punem pariu ca s-ar fi gasit si fonduri europene pentru asta dar ca de obicei, nu e nimeni interesat pentru ca astea nu se pot fura?
  • +2 (2 voturi)    
   nu ca ,,probabil Tiriac ne crede prosti'' (Joi, 5 octombrie 2017, 12:23)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui RazC

   ci 100% ca ne crede prosti.
   In rest sunt de acord.
 • +5 (5 voturi)    
  cîtă dărnicie (Joi, 5 octombrie 2017, 7:09)

  baligosul [utilizator]

  Generosul Ion Țiriac oferă pentru 17 hectare,un singur lot, în Cotroceni de 10 ori cît a plătit BNR în 1990,adică 1,2 milioane $,cîtă generozitate,o pașă cît de jmeker ești...Sigur,cu PSD în frunte de ce nu???
  1,200.000$/17 Ha=70.588$/Ha,sau 7,0588$/mp
  Oare experții în imobiliare la cît estimează prețul zonei?Dar,,latifundiarul"Gheorghe de la Pipera cam cît ar plăti pentru acel teren?
  Pentru un turneu cere valorează sute de milioane de $ să se plătească doar un mizilic de1,2 milioane $ pentru un teren?Doar atît?!
  Eu zic că la o licitație corectă prețul pentru un metru pătrat acolo,avînd în vedere că sunt 17 Ha,170.000 mp,poate trece lejer 350-400 $/mp,și nu 7 $/mp cît oferă Țiriac,și nici 20 $/mp cît spune Isărescu.
  Niște jmekeri...
  • +3 (3 voturi)    
   acole metrul/patrat este peste 1500 euro (Joi, 5 octombrie 2017, 12:26)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui baligosul

   vorbim de Cotroceni, nu de alta zona...
   daca inmultim 170 000mp cu cu 1500 euro, obtinem 255 milioane de euro. Atat e pretul pietei ptr acest teren.
   tare Tiriac, recunosc ca ii merge mintea la cotcarii. Vrea sa dea 12 milioane pe euro pe un teren de 255 milioane.
   Si mai si pozeaza in salvatorul tenisului..
 • +1 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 5 octombrie 2017, 8:00)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   terenurile nu sunt in paragina, (Joi, 5 octombrie 2017, 12:29)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui

   hai sa nu aruncam cu vorbele. Am trecut pe acolo de mai multe ori, sunt OK, arata bine, pot fi folosite. Dar au o problema: nu au autorizatie de la ISU contra incendiilor, motiv pentru care nu pot fi folosite in compentitii oficiale. Oamenii se pot duce, pot juca tenis, dar pe riscul lor. Daca vine incendiul....
   • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 5 octombrie 2017, 14:17)

    [anonim] i-a raspuns lui bancher

 • +4 (4 voturi)    
  Tiriac ... mare om ... mare caracter (Joi, 5 octombrie 2017, 8:54)

  DanielDr [utilizator]

  Pentru a intelege ce fel de om e Tiriac: "Noi am tinut aici turneul peste 20 de ani. Nefiind proprietari, nu puteam face acolo mari reparatii." .... tot el mai sus: "Respectuos spun ca BNR a spus ca ca au investit nu stiu cati bani in Arenele Progresul in februarie 1990 in Arenele Davis. Nu-i adevarat . Eu din banii mei am investit acolo." .... Deci a investit dar tot el se contrazice mai jos ca nu a investit prea mult pt ca nu era al lui ...... Nu se lauda el ca o sa faca o academie de tenis ... ca bla ... ca bla bla ... asa jigodie de om!!
  • +2 (2 voturi)    
   iti spun eu: (Joi, 5 octombrie 2017, 12:31)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui DanielDr

   Tiriac nu a investit nimic. Toti banii au fost investiti de BNR, pana in anul 2007 cand am intrat in UE. Dupa intrarea in UE, acquisul comunitar nu mai da voie bancilor centrale sa investeasca in alte amenajari, decat amenajarea propriilor sedii si sucursale. De aceea nu se mai pot baga bani acolo de BNR...dar nici sa dam terenurie pe mana lui Tiriac.
 • +2 (4 voturi)    
  .... (Joi, 5 octombrie 2017, 9:18)

  tirolez [utilizator]

  Dar turneul de fete cum de se poate juca acolo? Deci nu e viran. Adevarat ca se joaca in conditii penibile pentru un turneu International (echivalentul unui 250 in ATP), dar se joaca si am putut vedea jucatoare de top. Un alt tun marca Tiriac. I se pare Stejarii prea la margine si acum vrea ceva si in centru?
 • +2 (4 voturi)    
  a (Joi, 5 octombrie 2017, 9:33)

  adrian67 [utilizator]

  Tiriac a facut majoritatea banilor in Romania, ajutat de toate guvernele si mai ales de cele ale PSD. Sa nu uitam ca i-a dat spaga pe fata lui Bombo cand cu pariul cu Mercedesul. A primit moca de la stat aproape tor ce are prin Romania. De ce nu inchiriaza arenele daca tot tine sa aiba turneu in Romania? Sa ne reamintim si cum si-a scapat fiul ( Ion x 2 ) de puscarie cu drogurile.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by