Cotatia medie a tranzactiilor pe perechea euro/leu calculata la ora 13 de BNR arata un curs mediu de 4.57 lei pentru un euro, aproape la fel cu cel de miercuri. Leul a castigat un ban in fata francului (pana la 3.98 lei pentru un chf) si ramane 3.89 unitati pentru un dolar SUA. In lume, investitorii asteapta azi datele privind noile cereri de asistenta la somaj si pe cele privind cererile din industria prelucratoare in SUA. Tot astazi sunt programate discursuri ale unora din sefii Fed-urilor regionale (New York, San Francisco, Kansas City si Philadelphia), participantii la piata sperand ca vor deslusi cateva sugestii despre urmatoarele miscari ale Fed, arata economistul sef al unei banci comerciale locale. In regiunea noastra, monedele Europei emegente s-au tranzactionat diferit fata de euro, leul intarindu-se pana la un nou varf al ultimelor sase saptamani cu putin sub 4.5700/EUR.

Euro s-a tranzactionat in limite inguste fata de dolar inainte de publicarea minutelor celei mai recente intalniri de politica monetara a BCE. Moneda unica este cotata aproape de nivelul USD 1.1765/EUR.

Tranzactia repo organizata de BNR marti a imbunatatit lichiditatea pietei in jos, astfel incat segmentul scurt al curbei randamentelor implicite a mai alunecat cu 20 puncte de baza la 1.55% iar segmentul 1M-3M a scazut cu alte zece puncte de baza in zona 1.70% - 1.85%.

Ministerul finantelor intentioneaza sa imprumute joi patru sute milioane lei in obligatiuni suverane cu meturitate in februarie 2019. Ne asteptam ca randamentul maxim acceptat sa fie in jur de 1.70%.

Metalele pretioase s-au tranzactionat in intervale inguste joi dimineata inaintea anuntului de maine privind locurile de munca create in SUA. Aurul este cotat sub 1,280.00, argintul fluctueaza in jurul nivelului 16.70 dolari pe uncie, platina se mentine putin peste 910.00 dolari pe uncie, iar paladiul a urcat la 927.00 dolari pe unci.