Cotatia medie la care s-a tranzactionat vineri perechea euro/leu, calculata de BNR zilnic la ora 13 a fost vineri de 4.57 de lei pentru un euro, leul fiind mai intarit cu un ban fata de sedinta de luni. In fata dolarului american, leul a pierdut un ban, cotatia medie de vineri fiind de 3.91 lei/usd, in vreme ce in fata francului elvetian, leul s-a intarit cu 3 bani, ajungand vineri la 3.99 lei pentru un franc. In regiune, monedele Europei emegente s-au tranzactionat diferit fata de euro, leul intarindu-se pana la un nou varf al ultimelor sase saptamani cu putin sub 4.5700/EUR. Euro s-a tranzactionat in limite inguste fata de dolar inainte de publicarea minutelor celei mai recente intalniri de politica monetara a BCE. Moneda unica este cotata aproape de nivelul USD 1.1765/EUR.

Indicele Robor la trei luni (reperul luat in calculul dobanzilor variabile in lei), a stagnat vineri, la 1,78%, dupa ce miercuri si joi scazuse marginal pe fondul interventiei BNR. a avut o evolutie usor descendenta. Un comportament similar l-a avut si Robor 6M.

Ministerul finantelor a respins toate ofertele (insumand 423 milioane lei) primite in cadrul licitatiei de joi pentru obligatiuni suverane cu maturitate in februarie 2019. Guvernul intentiona sa imprumute patru sute milioane lei.

Preturile metalelor pretioase au scazut vineri dimineata pe seama intaririi dolarului inaintea anuntului privind locurile de munca create in SUA. Aurul este cotat aproape de minimumul ultimelor doua luni atins in cursul diminetii la 1,266.25 dolari pe uncie, argintul fluctueaza in jurul nivelului 16.60 dolari pe uncie, platina se mentine putin peste 910.00 dolari pe uncie, iar paladiul este cotat la 940.00 dolari pe uncie.