Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) un acord de finantare in valoare de 20 milioane de euro, destinat sprijinirii proiectelor de investitii derulate de entitati private in vederea imbunatatirii performantelor energetice in sectorului industrial, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare. Valoarea maxima a unui imprumut ce poate fi acordat este de 2,5 milioane de euro.

Clienti care vor accesa creditele BCR acordate in baza facilitatii de finantare externa pot beneficia de granturi de pana la 15% din valoarea totala a costului de investitie si de asistenta tehnica gratuita oferita de consultantii desemnati de BERD in vederea stabilirii eligibilitatii proiectelor, a pregatirii documentatiilor aferente si a verificarii implementarii proiectelor in vederea acordarii granturilor.

Proiectele trebuie sa respecte criteriile de eligibilitate stabilite de Comisia Europeana, finantarile urmand a se acorda pe o perioada de cinci ani, din care doi ani perioada de gratie.

Facilitatea "EU/EBRD Energy Efficiency Finance Facility” pe care BCR o va contracta in calitate de Banca Participanta de la BERD este parte a initiativei BERD “Sustainable Energy” si este dezvoltata in parteneriat cu Comisia Europeana.

BCR, membra a Grupului Erste, este cea mai importanta institutie bancara din Romania cu active de peste 16,5 miliarde de euro. Banca are in prezent 568 sucursale si agentii in intreaga tara si o retea de peste 1.400 ATM-uri si 12.000 de POS-uri.