Piraeus Bank Romania a anuntat luni micsorarea dobanzilor la creditele de nevoi personale fara garantie reala (inclusiv refinantare), in lei, euro si franci elvetieni, in cazul creditelor care vor fi acordate in perioada urmatoare. Pentru creditele in lei, dobanda a scazut cu 0,5%, iar pentru cele in euro si franci elvetieni, dobanda s-a redus cu 0,75%.

Banca a anuntat intr-un comunicat de presa ca scaderea dobanzii nu se aplica creditelor deja aflate in sold, sub incidenta noii masuri intrand doar creditele care urmeaza a fi acordate.

‘’Faptul ca banca a cunoscut in primele noua luni ale anului 2007 o crestere spectaculoasa a volumului de credite acordate persoanelor fizice, de sapte ori mai mult fata de volumul inregistrat in septembrie 2006, ne-a demonstrat ca cererea de produse bancare pe segmentul de retail se mentine la cote inalte. Dorim sa ramanem in continuare o banca accesibila unui segment cat mai larg de consumatori’’, a declarat Catalin Parvu, director general retail banking si operatiuni.

Creditul de nevoi personale al Piraeus Bank Romania are un plafon de creditare de 20.000 euro, perioada de creditare fiind de 10 ani. Reprezentantii bancii spun ca aceasta este a doua ieftinire a creditelor operata de banca in decurs de cinci luni, dupa ce in septembrie 2007, Piraeus Bank Romania a scazut dobanzile la imprumuturile ipotecar-imobiliare si la cele de nevoi personale cu garantie reala.

La sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, Piraeus Bank Romania a inregistrat un profit inainte de impozitare de aproape 15 milioane euro, in crestere cu 140% fata de aceeasi luna a anului trecut. Piraeus Bank Group inregistreaza in prezent una dintre cele mai rapide creşteri pe piata din Grecia. Activele grupului au atins in primul semestru al acestui an, 40,4 miliarde euro. In acest moment, Piraeus Bank Group detine 690 de sucursale în Grecia, Albania, România, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra si Ukraina.