Ritmul de crestere al operatiunilor de factoring desfasurate anul trecut de catre BRD-Groupe Societe Generale a crescut cu 151%, volumul acestora ridicandu-se la 1,7 miliarde lei, a anuntat, joi, banca. Pachetul de servicii de factoring al BRD include finantare, administrare de creante, colectare, acoperirea riscului de neplata, sau o combinatie de cel putin doua dintre acestea.

In structura operatiunilor, cea mai mare crestere, de aproximativ 150%, au inregistrat-o operatiunile de factoring intern, care au atins un nivel de 1,25 miliarde lei, in timp ce volumul operatiunilor de factoring international – export si import – a crescut cu 147% comparativ cu anul 2006.

Utilizarea factoringului are un impact imediat asupra cashflow-ului clientului, transformand incasarile la termen in incasari la vedere, permitand dezvoltarea afacerii fara imobilizarea activelor societatii in garantii materiale si un managment eficient al creantelor.

Conform estimarilor bancii, anul trecut, volumul pietei de factoring din Romania a ajuns la aproximativ 1,3-1,4 miliarde euro, din care 500 milioane euro reprezinta operatiunile BRD. BRD - Groupe Societe Generale are active ce depasesc 10 miliarde euro, peste 2,3 milioane clienti si opereaza o retea de peste 750 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB.