Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
In crestere cu 12,9% fata de noiembrie 2007 si cu 15,2% fata de decembrie 2006

In decembrie 2007, salariul mediu net a fost de 1266 lei

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 5 februarie 2008, 10:13 Economie | Finanţe & Bănci

 documente
Castigul salarial mediu net a ajuns la 1266 lei in luna decembrie a anului trecut, in crestere cu 12,9% fata de luna anterioara si cu 15,2% fata de aceeasi luna a anului 2006, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Cele mai mari cresteri salariale s-au inregistrat in industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii, iar cele mai mari scaderi in sanatate si asistenta sociala.

Conform datelor statistice, castigul salarial mediu nominal brut a fost in decembrie de 1730 lei, valoare cu 13,7% mai mare decat cea din luna precedenta. Salariul mediu net a crescut cu 145 lei fata de noiembrie 2007. Cele mai mari valori salariale s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (3791 lei), iar cele mai mici  in industria de prelucrare a lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (651 lei).

In decembrie, cele mai mari cresteri ale salariului mediu net, fata de luna precedenta, s-au inregistrat in industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii si in activitatile de silvicultura, exploatare forestiera si servicii anexe si intermedieri financiare (37%). Pe de alta parte, cele mai semnificative scaderi (intre 4,6% si 6,5%) s-au inregistrat in: sanatate si asistenta sociala si extractia hidrocarburilor si servicii anexe.

Cresterile salariale s-au datorat acordarii de prime ocazionale (sarbatorile de iarna), negocierilor de salarii si realizarilor de productii mai mari, iar scaderile au fost determinate in principal, de acordarea de prime in luna precedenta sau de realizarea unei productii mai mici.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

955 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version