CEC urmeaza sa dea detalii, luni la o conferinta de presa, despre despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite in vederea achizitionarii de autoturisme, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro.

La inceputul lunii ministrul Economiei si Finantelor Varujan Vosganian a anuntat ca persoane care au depus bani la CEC pentru autoturisme vor primi despagubirile pana la sfarsitul anului 2008.

Potrivit datelor ministerului ar fi vorba de 37.462 de persoane iar suma totala pe care CEC urmeaza sa o plateasca se ridica la 759,8 milioane lei. Conform estimarilor ministrului despabubirea va fi, in medie, de 20.000 lei pentru fiecare persoana.

Beneficiarii despagubirilor vor fi toate persoanele care, pana la 15 februarie 1992, au depus bani la CEC pentru autoturisme, indiferent de marca - Oltcit, Lada, Aro, Dacia, indiferent daca au facut depozite reprezentand avansuri sau depuneri integrale.

Decizia de a-i despagubi pe deponentii CEC a venit ca urmare a aprobarii de catre Parlament a OUG 146/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC in vederea achizitionarii de autoturisme Dacia.