Guvernul Cîțu a avut miercuri prima ședință din mandatul său. Nu a fost luată nicio decizie, ci doar au făcut o listă cu proiecte de Ordonanțe de Urgență care ar trebui adoptate peste o săptămână. Premierul Florin Cîțu a spus că aceste proiecte trebuie să intre în procesul de avizare începând de chiar de mâine (joi). Virgil Popescu, ministrul Energiei, a precizat că trebuie reluat circuitul de avizare inclusiv pentru proiecte mai vechi, care au deja avize, în condițiile în care s-au schimbat miniștrii.

Guvernul CituFoto: Guvern

În această situație este un proiect de OUG privind prelungirea valabilității voucherelor de vacanță, care a fost deja discutat în primă lectură.

De altfel, multe dintre proiecte vizează prelungirea unor măsuri adoptate în contextul pandemiei. Potrivit premierului, sunt câteva priorități, în special pentru combaterea pandemiei și pentru susținerea mediului de afaceri.

La rândul său, Cseke Attila, ministrul dezvoltării a spus că este necesar un proiect de OUG privind prelungirea Programului Național de Dezvoltare Locală, etapa I, care expiră în acest an.

De asemenea, trebuie aprobat un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare.

Florin Cîțu spune că este sigur că va fi o guvernare stabilă și de lungă durată.