Dolarul s-a depreciat, astazi, pana la un nivel minim record fata de euro, pentru a treia zi consecutiv, dupa ce presedintele Bancii Centrale Americane - Federal Reserve, Ben Bernanke, nu a adus noutati care sa spulbere asteptarile legate de o noua relaxare a politicii monetare, anunta NewsIn. La mijlocul sedintei de tranzactionare de pe piata new-yorkeza, euro s-a apreciat cu 0,5% fata de dolar, pana la 1,5202 dolari/euro, dupa ce urcase, in cursul aceleiasi zile, pana la 1,5206 dolari/euro.

Indicele dolarului a coborat cu 0,6%, pana la 73,733 puncte, peste nivelul minim record de 73,723 puncte.

Dolarul s-a depreciat masiv, iar indicele care evalueaza miscarea monedei americane fata de un cos alcatuit din sase valute principale a cazut pana la un minim record, pentru a treia zi consecutiv.

Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a declarat, astazi, ca Banca Centrala Americana este intr-o situatie mai dificila in prezent in ceea ce priveste reactia la incetinirea cresterii economice decat fusese in 2001. In discursul de ieri, tinut in fata Congresului American, Ben Bernake semnalase noi reduceri ale dobanzii cheie a Federal Reserve, menite a evita o recesiune economica, lasand sa se inteleaga ca Banca Centrala Americana este mai ingrijorata din cauza riscurilor la adresa cresterii economice decat de inflatie.

Ben Bernanke a mai spus ca bancherii centrali americani urmaresc foarte atent cursul dolarului, dar nu a aratat ca ar fi foarte ingrijorat din cauza deprecierii monedei americane.

La randul sau, presedintele american George W. Bush si-a exprimat, astazi, convingerea ca economia SUA se indreapta spre recesiune, exprimandu-si speranta ca pachetul economic propus de Casa Alba va avea un efect pozitiv. Tot mai multi experti sustin, insa, contrariul.