Ministrul de Finanțe Adrian Câciu a declarat miercuri că rectificarea bugetară va fi una pozitivă și că cel mai probabil va fi aprobată săptămâna viitoare după analiza datelor privind schemele de sprijin la energie pentru consumatorii casnici și non-casnici. Premierul Ciucă a spus că e vorba de compensațiile de la buget pentru creșterea prețurilor la energie și gaze.

Adrian CaciuFoto: Guvern, Facebook

Suplimentare cu 1 miliard de lei a schemei de ajutor de stat pentru investițiile importante în economie

„La Ministerul Finanțelor s-a realizat închegarea tuturor datelor privind execuția bugetară pe primul semestru. Avem perspectiva unei bune funcționări a tot ceea ce înseamnă serviciile publice oferite cetățenilor și plata drepturilor sociale, precum și finanțarea programelor și schemelor de ajutor de stat destinate susținerii economiei.

De asemenea, din cifrele pe care le-am avut la dispoziție și din discuțiile cu domnul ministru Câciu a reieșit foarte clar posibilitatea să suplimentăm cu 1 miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investițiilor importante în economie și în felul acesta avem posibilitatea să ajungem la un buget de 7,4 miliarde de lei așa cum ne-am propus prin programul Sprijin pentru România.”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

Adrian Câciu: Rectificarea va fi una pozitivă

De cealaltă parte, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu a spus că rectificarea va fi una pozitivă și că ordonatorii de credite au operat reducerea bugetului de bunuri și servicii.

„După ce vom face ultima analiza împreună cu Ministerul Energiei cu privire la elementele schemelor de sprijin acordate consumatorilor casnici și non casnici rectificarea cred ca va putea fi pusa in dezbatere publică si probabil aprobata săptămâna viitoare.”, a spus Câciu.

Premierul a ținut să precizeze că este vorba de valoarea compensațiilor pe care le asigurăm de la nivelul bugetului de stat pentru creșterea prețurilor la energie și gaze și că măsurile de sprijin vor fi menținute, inclusiv în industria alimentară și IMM-uri sectoare cu o pondere substanțială în bugetul de stat.