Bursele asiatice au inchis sedinta de luni cu scaderi importante, bursele europene au deschis tot in scadere, dolarul isi continua caderea, petrolul - cresterea, iar FED a mai redus o dobanda pentru a fluidiza piata financiara. Toate se intampla pe fondul cutremurului declansat de cumpararea de urgenta a gigantului financiar Bearn Stearns de catre JPMorgan la pret de sold pentru a o scapa de faliment.

Bursele asiatice - scaderi intre 3,71% si 5,18%

Indicele Hang Seng al Bursei din Hong Kong a inchis luni in scadere cu 5,18%, ajungand la 21.084,61 puncte. Motivul invocat de brokeri - ingrijorarea crescanda fata de criza financiara din SUA.

Bursa din Shanghai a terminat sedinta in scadere puternica, indicele compozit cedand 3,6%, iar indicele Nikkei al Bursei din Tokio a scazut cu 3,71%, ajungand sub pragul psihologic de 12.000, pentru prima oara in ultimii doi ani si jumatate.

Bursele din Europa au deschis in scadere

Bursa din Paris a deschis luni in scadere puternica, indicele CAC devalorizandu-se cu 2,62% si ajungand pentru prima oara din noiembrie 2005 sub pragul psihologic de 4.500 de puncte.

La Bursa din Londra, indicele Footsie-100 a deschis in scadere cu 1,92%, iar indicele DAX al Bursei din Frankfurt a deschis in scadere cu 1,41%.

Dolarul continua sa scada fata de euro

Euro a atins un nou prag istoric in fata dolarului - 1,5905 dolari pentru un euro. Precedentul record negativ data de vineri, 14 martie.

Asia: nou record al petrolului - 111,8 dolari barilul

Pretul petrolului a atins un nou nivel record luni, barilul fiind cotat la 111,8 dolari.