Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Profit net de 1,51 miliarde dolari pentru Goldman Sachs in primul trimestru al anului fiscal

de Dragos Comache     HotNews.ro
Marţi, 18 martie 2008, 18:38 Economie | Finanţe & Bănci

Grupul bancar Goldman Sachs a afisat, marti, un profit net de 1,51 miliarde dolari si venituri nete de 8,34 miliarde dolari in primul trimestru al anului fiscal, conform unui comunicat al Goldman Sachs citat de NewsIn. Castigurile pe actiune inregistrate de Goldman Sachs in primul trimestru au fost de 3,23 dolari, comparativ cu 6,67 dolari in primul trimestru al anului trecut.

Activitatile cu valori mobiliare, valute si marfuri ale grupului bancar au generat venituri nete de 3,14 miliarde dolari in perioada mentionat, in timp ce activitatile de pe pietele de capital a adus venituri nete de 2,51 miliarde dolari, ce reflecta afacerile solide ale bancii.

"Conditiile de pe piata sunt evident foarte dificile. Am asistat insa in primul trimestru la o activitate solida a clientilor pe multe dintre segmentele in care facem afaceri. Desi conditiile de pe piete impun multe provocari in prezent, acestea ofera si oportunitati considerabile", a declarat Lloyd Blankfein, presedintele si directorul general al Goldman Sachs.

Veniturile nete din activitatea de banca de investitii ale Goldman Sachs au fost de 1,17 miliarde dolari, in scadere cu 32% fata de trimestrul intai din 2007 si cu 41% mai mici decat in trimestrul al patrulea din 2007.

Veniturile nete din activitatile comerciale si din principalele investitii ale Goldman Sachs au fost de 5,12 miliarde dolari in trimestrul I din 2008, cu 46% mai mici decat in primul trimestru din 2007, iar veniturile nete de pe pietele de capital au fost de 2,51 miliarde dolari, in scadere cu 19% fata de primul trimestru din 2007, mai informeaza comunicatul Goldman Sachs.

Veniturile nete provenite din administrarea activelor si din serviciile de valori mobiliare s-au cifrat la 2,04 miliarde dolari, in crestere cu 28% fata de primul trimestru din 2007 si cu 11% mai mari decat in trimestrul al patrulea al anului trecut.

Administrarea activelor a generat venituri nete trimestriale de 1,32 miliarde dolari, in crestere cu 23% fata de primul trimestru din 2007. In trimestrul I 2008, activele gestionate de Goldman Sachs au crescut cu 5 miliarde dolari, pana la 873 miliarde dolari, potrivit comunicatului Goldman Sachs.

Cheltuielile bancii din operatiuni permanente au fost de 6,19 miliarde in trimestrul I din 2008, in scadere cu 21% fata de perioada echivalenta de anul trecut.

Directiunea Goldman Sachs a declarat ca actionarilor inregistrati in 29 aprilie le va fi platit un dividend de 0,35 dolari/actiune in 29 mai, se mai spune in comunicatul grupului bancar.

Goldman Sachs, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, a afisat, in 29 februarie, un capital total de 222,11 miliarde dolari. 

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

110 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version