Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Persoanele cu venituri din profesii libere sau drepturi de autor vor primi declaratiile fiscale prin posta, de la 1 aprilie

de D.Z.     HotNews.ro
Miercuri, 19 martie 2008, 13:58 Economie | Finanţe & Bănci

Persoanele care au avut anul trecut venituri din alte surse in afara de salarii - profesii libere, activitati comerciale, drepturi de autor, chirii, titluri de valoare - vor primi acasa, incepand de luna viitoare, scrisori continand declaratiile de venit pentru 2007. Declaratiile urmeaza sa fie depuse pana pe 15 mai.

Agentia de Administrare Fiscala va incepe sa trimita prin posta declaratiile de venit de la 1 aprilie. Declaratia, respectiv formularul 200, va fi insotita de un ghid de completare si un plic recomandat pentru transmiterea formularului la administratiile financiare. Costurile pentru scrisorile recomandate sunt suportate de Fisc.

Contribuabilii vizati sunt cei care, in 2007, au realizat, individual sau asociere, venituri din: activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole, dar si cei care fac tranzactii pe piata de capital. Acestia trebuie sa declare castigul net anual sau pierderea neta anuala din 2007.

Odata cu introducerea cotei unice, numarul celor obligati sa depuna formularul 200 s-a redus de cateva ori si, potrivit datelor din anii trecuti, este estimat la jumatate de milion de persoane. Incepand din 2006, declaratiile anuale pentru impozitul pe venit au devenit obligatorii pentru cei care au alte surse de venit in afara de salarii. Pentru aceste categorii de venituri, contribuabili platesc, de regula, impozit anticipat in timpul anului care este mai mic decat cota unica de 16%. Astfel, depunerea declaratiei este necesara pentru regularizarea impozitului anual. Persoanele care obtin venituri numai din salarii nu sunt obligate sa declare veniturile.

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

454 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică