Erste Bank negociaza in prezent vanzarea BCR Asigurari, al patrulea jucator pe piata asigurarilor din Romania, catre un mare grup financiar, sustin surse citate de Ziarul Financiar. Principalul nume vehiculat inca de acum doi ani de la privatizarea BCR este liderul pietei de profil, Vienna Insurance, care mai detine Omniasig, Omniasig Life, Agras, Unita si Asirom.

In luna noiembrie a anului trecut, grupul austriac a anuntat cumpararea a inca 20,2% din compania Asirom (ASRA) de la Interagro cu suma de 98,2 milioane lei (29,17 milioane euro), devenind actionar majoritar la Asirom, cu 50,2% din actiuni.

In 2006, Asirom detinea pozitia doi pe piata asigurarilor din Romania, insa in 2007 a alunecat pe locul cinci. Vienna Insurance mai detine insa si Omniasig, companie care a urcat de pe locul trei in topul asiguratorilor in 2006, pe locul doi in 2007.

Pe de alta parte, al treilea mare asigurator din Romania, Asiban este in plin proces de vanzare, surse citate de ZF sustinand ca cea mai mare oferta a fost depusa la sfarsitul saptamanii trecute de francezii de la Groupama, care ar oferi 350 milioane euro pentru Asiban.

Groupama a intrat pe piata asigurarilor din Romania la sfarsitul anului trecut, prin preluarea BT Asigurari, pentru care au platit 100 de milioane de euro.