Ministerul Economiei si Finantelor vrea sa se imprumute, in aprilie, cu 2,2 miliarde lei, prin emisiune de titluri de stat. Finantele vor sa lanseze, luna viitoare, doua emisiuni de certificate de trezorerie in valoare totala de 1,2 miliarde lei si doua emisiuni de obligatiuni de tip benchmark in valoare totala de un miliard de lei.

Potrivit unui ordin al ministrului economiei si finantelor, pe 3 aprilie este programata o licitatie de obligatiuni de tip benchmark, in volum de 500 milioane lei, cu scadenta la trei ani si o rata a cuponului de 8%. Cea de-a doua licitatie pentru obligatiuni va fi pe 17 aprilie, cu un volum estimat de 500 milioane lei, cu scadenta la cinci ani si o rata a cuponului de 8,25%.

Licitatiile pentru certificate de trezorerie vor avea loc pe 9 si 23 aprilie. Prima emisiune va fi in valoare de 500 milioane lei, cu scadenta la sase luni, iar cea de-a doua in valoare de 100 milioane lei cu scadenta la un an. Valoarea nominala a unui certificat de trezorerie si a unei obligatiuni de tip benchmark este de 10 mii lei.

Volumul total al emisiunilor de titluri de stat pentru al doilea trimestru din 2008 este de trei miliarde lei. In mai si iunie, Finantele intentioneaza sa lanseze cate doua emisiuni de certificate de trezorerie si cate doua emisiuni de obligatiuni, fiecare in valoare de 100 milioane lei. Conform calendarului de emisiuni de titluri de stat anuntat la inceputul anului, volumul total al emisiunilor de titluri de stat pentru 2008 era de 11 miliarde lei.