Inflatia medie anuala in zona euro a fost estimata de Eurostat la 3.5%, in martie, cel mai inalt nivel de la crearea zonei euro in 1999. Inflatia anuala are o evolutie ascendenta de la inceputul anului, atingand 3,3% in februarie si 3,2% in ianuarie.

Rata inflatiei anuale in zona euro se situeaza cu mult peste tinta Bancii Centrale Europene de 2%. In februarie, inflatia medie anuala in zona euro a fost de 3,3%, in crestere fata de februarie 2007 cu 1,5%.

Statele din zona euro sunt Belgia, Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Franta, Italia, Cipru, Luxemburg, Malta, Olanda, Austria, Portugalia, Slovenia si Finlanda.

In februarie, cele mai reduse rate anuale au fost inregistrate in Olanda (2%), Germania, Portugalia (2.9%).

Romania a avut, potrivit Eurostat, o inflatie medie anuala de 8%, in februarie, urcand doua locuri in clasamentul statelor membre ale Uniunii Europene, pana pe pozitia a cincea fata de pozitia a saptea inregistrata in luna ianuarie cand a inflatia medie anuala a fost de de 7,3%. Potrivit Institutului National de Statistica, inflatia medie anuala a fost de 7,97% in februarie.

Inflatia medie anuala a fost de 3,4% in cele 27 de state membre UE, mentinandu-se la acelasi nivel ca in ianuarie, dar in crestere cu 1,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.