Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei se situau la finele lunii martie la nivelul de 25,15 miliarde de euro, in scadere cu 84 milioane de euro fata de luna anterioara. Potrivit datelor bancii centrale, scaderea s-a datorat unor intrari de 2,463 miliarde de euro, in vreme ce iesirile au totalizat 2,537 miliarde de euro.

Intrarile au fost reprezentate de alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, venituri din administrarea rezervelor internationale.

In acelasi timp, iesirile au reprezentat plati, rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Economiei si Finantelor, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit.

Rezerva fizica de aur s-a mentinut la 103,7 tone, dar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a scazut la 1,97 miliarde de euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale Romaniei, valute plus aur, sa se situeze la 27,13 miliarde de euro.

Platile scadente in luna aprilie 2008 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Economiei si Finantelor, se ridica la 42 milioane de euro.