Banca Comerciala Carpatica (BCC) ofera, din aceasta luna, imprumuturi cu grad de indatorare cuprins intre 40% si 60% din veniturile nete, potrivit noilor norme de creditare ale institutiei validate de Banca Nationala, informeaza, vineri, un comunicat al BCC.

"In ceea ce priveste creditele pentru investitii imobiliare, BCC a diminuat procentul minim care trebuie suportat de un client de la 25% la 10% din valoarea investitiei pentru care solicita finantare. De asemenea, in vederea fundamentarii gradului maxim de indatorare, banca a extins aria veniturilor acceptate si a pregatit noi produse", a declarat directorul directiei de retail din cadrul bancii, Tiberiu Lica.

Totodata, BCC a majorat dobanzile la produsele de economisire clasice si originale in lei. Depozitul Sibiu 2007 ofera o dobanda de 10% pe an, constituit pe o perioada de 3 luni pentru o suma minima de 500 de lei.

Banca mai intentioneaza sa implementeze, pana la finele primului semestru, proiectul de unificare a contului curent cu contul de card, operatiune inceputa in luna martie. Unificarea acestor conturi presupune conexiunea on-line a sistemelor informatice, respectiv sistemul principal al Bancii, cu sistemul de carduri. Clientii bancii vor avea acces in timp real la disponibilitatile banesti aflate in contul curent atat prin intermediul cardului, cat si prin intermediul serviciului de internet banking.