Banca Transilvania anunta, printr-un comunicat, ca in cursul zilei de marti entitati neautorizate au transmis mesaje catre clientii sai prin care au incercat sa obtina date confidentiale privind cardurilor acestora.

Este vorba de o incercare de tip “phishing”, prin care se urmareste intrarea in posesia datelor detinatorilor de carduri, in vederea utilizarii lor pentru derulari de operatiuni neautorizate.

Banca Transilvania precizeaza ca si-a informat clientii asupra acestor tentative de frauda si se va implica alaturi de organele de ancheta in identificarea celor responsabili pentru aceste actiuni.

"Banca Transilvania nu a transmis si nu va transmite clientilor sai mesaje prin care sunt solicitate date confidentiale privind cardurile, respectiv nu trimite niciodata mesaje e-mail in care sa fie introduse link-uri catre site-uri in care sa li se ceara clientilor sa introduca informatii cu privire la identitatea personala, conturi, numarul cardului, data expirarii, PIN-ul sau alte detalii despre produse si servicii bancare detinute", informeaza comunicatul institutiei.