Peste 300 de fosti masteranzi de la ASE acuza institutia ca le-a deschis conturi bancare fara stirea lor

de Attila Biro    
Miercuri, 23 aprilie 2008, 10:56 Economie | Finanţe & Bănci


Bancomat
Foto: Rompres
Fosti masteranzi de la ASE sustin ca, in urma cu cateva zile, s-au trezit ca pe numele lor au fost deschise conturi la diferite sucursale BCR fara ca ei sa fi semnat vreun act. Cei peste 300 de cursanti ai ASE spun ca aceste carduri au fost solicitate de administratia Academiei fara ca ei sa fi fost consultati in prealabil. Reprezentantii ASE afirma insa ca au fost deschise conturi chiar la solicitarile masteranzilor pentru a evita cozile la ghisee si ca studentii au optiunea anularii cardurilor in orice moment. Masteranzii se tem ca datele lor ar putea fi utilizate si pentru alte tranzactii bancare.

 • Reprezentantii ASE sustin ca este vorba de debirocratizarea sistemului si ca nu se incalca legea pentru ca eliberarea cardurilor fara acordul beneficiarilor are la baza un protocol de colaborare cu BCR.
 • Reprezentantii BCR sustin ca eliberarea de carduri in masa pentru studenti si masteranzi este o practica uzuala, dar ca ASE era obligata sa informeze studentii sau masteranzii.

Peste 300 de fosti masteranzi ai Academiei de Studii Economice (ASE) s-au trezit la cateva luni dupa finalizarea studiilor ca, pe numele lor, au fost deschise conturi bancare cu carduri atasate. Mihaela M. a urmat cursurile de master ale ASE in perioada 2005-2007. Ea sustine ca, in urma cu doua zile, a aflat, la fel ca alte sute de masteranzi, ca are card la BCR. “Eu tin inca legatura cu colegii de la master pe un grup pe Internet. Unii dintre fostii colegi au povestit ca s-au trezit cu carduri la BCR. Am sunat si eu si de la banca mi-au confirmat ca am un card Visa Electron valabil”, spune Mihaela. Cardul ei a fost activat anul acesta la aproape un an dupa terminarea perioadei de masterat. La fel ca si colegii ei, Mihaela sustine ca nu a solicitat niciodata deschiderea unui cont cu card la BCR.

Sesizare la Protectia Consumatorului

Din cate am inteles, cardurile au fost deschise de catre cei de ASE in numele nostru. Eu nu am semnat nimic si nici in contract nu se prevede vreo clauza in acest sens”, declara fosta masteranda. Impreuna cu fostii colegi,  Mihaela spune ca a semnat o plangere la Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si a sesizat banca. Unii dintre cei care s-au trezit cu carduri si conturi la BCR se tem de faptul ca datele lor ar putea fi utilizate si pentru alte tranzactii bancare. “Ma intreb ce urmeaza. Probabil includerea in pachetul de studiu a altor produse bancare gen credit pt nevoi personale. Daca tine, tine sau mult mai cunoscutul DTT de pe nota de plata din cluburile de pe litoral unde, cuprins de euforie, platesti de multe ori si ce nu ai consumat!”, spune un alt masterand al ASE.

Carduri la toata lumea

Doina Crisan, director general administrativ la ASE, afirma ca aproape toti cursantii institutiei,  adica  40 000 de studenti, au carduri si ca situatia masteranzilor si a cardurilor eliberate pe numele lor este cunoscuta. Reprezentantul ASE a explicat pentru Hotnews.ro ca ASE a dorit sa simplifice schimburile financiare dintre studenti si administratia academiei.

Sunt 40 000 de studenti la ASE si sunt sapte casieri. In ultimele zile se fac cozi foarte mari. Am facut un contract cu o banca  si studentului i se emite un card  cu care merge la bancomat si poate plati taxe de scolarizare, regia de camin etc. Putea sa platasca de la orice bancomat din tara”, a explicat Crisan. Reprezentantul ASE a mentionat ca acest proiect a fost conceput la cererea masteranzilor.

Potrivit directorului administrativ al Academiei, cardurile au fost emise de banca dupa care au ajuns la secretariatele ASE unde beficiarii, studenti sau masteranzi le ridicau pe baza de semnatura. “Daca nu il voia, acesta se restituia bancii si se anula. Este adevarat ca au existat unele carduri neanulate la care s-au adunat comisioane de mentenanta, dar au fost anulate dupa aceea”, a mai declarat directoarea de la ASE.

De vina e studentul

Cate despre utilizare datelor personale ale studentilor fara aceptul lor, directorul administrativ al ASE este de parere ca nu exista nici o incalcare a legii. “Ce date personale? Nume prenume si Cod Numeric Personal. Institutiile publice sunt obligate ca toate salariile sa fie platite pe card. Studentii nostri primesc banii numai pe card, nu mai avem voie sa face nici un fel de plata in numerar”, a mentionat Crisan. Reprezentantul ASE sustine ca toti masteranzii au fost anuntati prin intermediul secretariatelor si a paginii de Internet a institutiei. Pe de alta parte, fostii masteranzi sustin ca nu au fost informati ca ASE le va face conturi. “Cat am fost masteranda nimeni nu m-a anuntat si nici la secretariat nu mi-a spus nimeni”, a declarat Mihaela. Potrivit conducerii ASE, specialistii BCR vor remedia situatia prin inchiderea conturilor si a cardurilor bancare.

BCR spune ca are protocol cu ASE

Situatia a fost comentata pentru Hotnews.ro de catre reprezentantii BCR. “Daca exista un protocol de colaborare se pot elibera carduri, spre exemplu o firma face un protocol cu o banca si angajatii se trezesc, vorba vine, cu carduri”, a declarat Marian Cezar din partea BCR. Potrivit rerezentantului BCR, modalitatea de eliberare a cardurilor este detaliata pe site-ul bancii. Este nevoie de actele de identitate a beneficiarului si de o solicitare scrisa si semnata de catre acesta. Pe de alta, parte masteranzii care s-au trezit cu carduri la BCR sustin ca nu semnat nici un document pentru eliberarea cardurilor. Cat despre informarea acestora, reprezentantii BCR spun ca obligatia revine in acest caz ASE.

Risc de frauda
 • Seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj, Dragos Gheorghiu, a explicat pentru HotNews.ro ca un posibil risc al deschiderii de carduri fara informarea beneficiarului este comiterea de fraude.  “Exista insa cazuri in care, spre exemplu, un patron de firma le face angajatilor sai carduri care au limita de descoperire. S-a intamplat ca acesti patroni sa ridice banii in numele angajatilor, sume importante dupa care sa dispara”, a declarar seful BCCO.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13860 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  implicarea tertilor in contracte (Miercuri, 23 aprilie 2008, 11:31)

  kks [anonim]

  Stati sa inteleg o chestiune, adica ASE-ul are contract semnat cu BCR-ul pe care studentul (tertul) trebuie sa-l respecte? Se prevede un proces comercial :)
  Si din cate stiu eu institutiile sunt obligate sa plateasca pe cardul dintr-o banca la alegerea angajatului / studentului nu la alegerea institutiei.
  • 0 (0 voturi)    
   re: implicarea tertilor in contracte (Miercuri, 23 aprilie 2008, 13:17)

   fost student [anonim] i-a raspuns lui kks

   Asta este numai vârful iceberg-ului - probabil 75% din "clienţii" BCR sunt clienţi fără să vrea.

   Este şi unul din motivele pentru care banca menţine aceeaşi lipsă de informatizare şi o hârţăgorie de neimaginat.

   Bineînţeles nu este singurul caz: BRD îmi vine în minte ca următorul
 • 0 (0 voturi)    
  asa procedeaza ASE (Miercuri, 23 aprilie 2008, 11:41)

  alex [anonim]

  ASE nu se dezminte!
  Am fost si eu masterand la ASE in perioada 2004-2006, si am fost exmatriculat abuziv...
  Masterul era de 3 semestre, dupa care urma un semestru pentru pregatirea disertatiei.
  ASE ne-a obligat sa semnam un contract de studii pentru master cu durata de 1.5 semestre.
  OK, insa inainte sa sustinem disertatia, am fost anuntati ca vreo 80 studenti au fost exmatriculati pentru ca nu au facut prezenta la semestrul 4 (!) adica cel de pregatirea disertatiei.

  Ce inseamna exmatricularea unui student?
  Alte taxe:
  - de reinmatriculare (350 RON)
  - de sustinere a examenelor care nu au fost sustinute in promotia ta (60-120 RON)
  - daca ai 3 restante, platesti taxa de studiu semestriala (1.200 RON la acea vreme)

  Multi studenti au renuntat, pentru ca au constientizat ca nu merita sa dai atatia bani pentru un master de nimic.

  Taxele de studiu sunt enorme, ajungand la 1.000-1.500 EUR, iar calitatea informatiilor este foarte proasta.


  Nu ma mira faptul ca ASE nu comunica cu studentii (clientii lor). Doar ASE are de castigat... mai multe taxe...
 • +1 (1 vot)    
  Ce magarie! (Miercuri, 23 aprilie 2008, 12:02)

  Razvan [anonim]

  E foarte simplu, oameni buni:

  Aia de la ASE au luat un comison baban pentru ca au "facilitat" deschiderea atitor conturi la BCR. Ei au transferat ILEGAL datele private ale studentilor catre o terta institutie, ceea ce incalca grav Dreptul la Protectia Informatiei Private (drept prevazut in Regulamentele Europene si in Legislatia Nationala). Si pentru macaroana aia de reprezentata de la ASE, da, numele prenumele si CNP-ul sint INFORMATII PRIVATE. Ele sint supuse unui regim special, dar niste bisnitari si old commies cum sint astia din administratia ASE, n-au auzit niciodata de chestii gen "furt de identitate" si oricum, chiar daca ar fi auzit, in afara de spaga si propria optuzitate si aroganta nu au alte griji pe lumea asta.
  BCR e clar partas la ilegalitate pentru ca deschiderea unui cont, inclusiv de card, se face NUMAI pe baza semnaturii beneficiarului pe contract.

  Asta e un abuz imens, si in cel mai bun caz cu putinta este vorba de "corespondenta comerciala nesolicitata", in cel mai rau caz cu putinta este vorba de abuz in serviciu, incalcarea regimului informatiei private, fals si uz de fals.

  Aceasta magarie nu trebuie sa ramana fara ecou!!!
 • +1 (1 vot)    
  ASE si BCR (Miercuri, 23 aprilie 2008, 12:06)

  vlad [anonim]

  Eu am absolvit masterul la ASE anul acesta , in martie a fost examenul final si probabil ca voi primi si eu un card pe care il voi anula imediat.

  Toata povestea este insa o combinatie intre conducerea ASE si BCR , banca are numai de castigat, exista target la vanzarea de carduri , conturi comisioane etc, si iata cum dintr-o singura miscare ei au "vandut" 40000 de carduri , sunt perofrmanti, nu? Banii sa circule nene, dintr-un buzunar in altul ...
 • 0 (0 voturi)    
  Foarte Bravo (Miercuri, 23 aprilie 2008, 12:11)

  Bravo [anonim]

  Dragi studenti la ASE faceti practica(invatati pe propria piele) materia Economia Subterana, negociere, contracte, Clauze de exclusivitate(adicatelea Monopol)... foarte bravo pentru voi...
 • 0 (0 voturi)    
  informaţii în necunoştinţă de cauză (Miercuri, 23 aprilie 2008, 12:36)

  Laura [anonim]

  "Potrivit directorului administrativ al Academiei, cardurile au fost emise de banca dupa care au ajuns la secretariatele ASE unde beficiarii, studenti sau masteranzi le ridicau pe baza de semnatura. “Daca nu il voia, acesta se restituia bancii si se anula. Este adevarat ca au existat unele carduri neanulate la care s-au adunat comisioane de mentenanta, dar au fost anulate dupa aceea”, a mai declarat directoarea de la ASE. "

  Fals! Şi eu am aflat de existenţa unui astfel de card în momentul în care am pierdut un alt card la BCR. Atunci am aflat că cei de la ASE au deschis un cont de card. Am plătit cam 10 ron pentru a închide acel cont de card, deoarece se adunaseră comisioane bancare, comisioane la comisioane, etc. Deci cardul a fost închis de mine şi nu anulat de către cei de la ASE.
  Desigur, mă încadrez în categoria celor care nu şi-au exprimat dorinţa de a le fi închis cardul respectiv, din simplul motiv că nu ştiam de existenţa lui. :)
 • 0 (0 voturi)    
  S-au trezit si astia (Miercuri, 23 aprilie 2008, 12:56)

  Razvanica [anonim]

  Eu sunt anul 5 la Poli si am card din anul 1, primit de la facultate fara sa ma intrebe nimeni daca vreau sau nu. Si la ASE e aceeasi situatie de multi ani. V-ati trezit si voi acum :))
 • 0 (0 voturi)    
  si AIG face la fel (Miercuri, 23 aprilie 2008, 13:06)

  Mai ricoseaza [anonim]

  Eu am asigurare la AIG si am primit prin curier un pachet cu un card de la ABN Amro. Evident, nesolicitat. Si iar evident, nu mi-am dat acordul ca datele mele personale sa fie pasate. Voi lua legatura cu un avocat. Recomand tuturor sa faca la fel, Protectia Consumatorului nu se pune...
 • 0 (0 voturi)    
  bravos ASE! (Miercuri, 23 aprilie 2008, 13:14)

  theo [anonim]

  bravos pentru articol! chiar ma bucur ca a ajuns aceasta institutie in presa, fiindca o merita pentru ce au facut. si pentru atitudinea pe care o au si au avut-o vizavi de aceasta problema. eu am absolvit, culmea, masterul de marketing si comunicare in afaceri (unde de altfel, comunicare a fost 0 barat.) sper sa mai urmeze si alte articole, fiindca lumea trebuie sa stie cam ce treburi fac ei.
 • 0 (0 voturi)    
  Abuz! (Miercuri, 23 aprilie 2008, 13:26)

  Moa [anonim]

  Este un abuz si o tranzactie cu "aroma de spaga"! In ceea ce priveste deschiderea de conturi doar pe baza de nume si CNP este imposibil. Chiar as dori sa stiu ce banca emite carduri doar pe baza de nume si CNP, fara adresa si copie dupa buletin, eventual si cu limita de credit...
 • 0 (0 voturi)    
  si mai interesant (Miercuri, 23 aprilie 2008, 13:29)

  laura [anonim]

  Ase-ul, prin completarea unui formular in anul I (prin 2003) a facilitat emiterea unui cont de card Maestro. Dupa 2 ani, in 2005 l-am inchis si am deschis alt card. Surpriza a fost sa constat ca, desi anuntasem ase-ul de noul cont de card, ei au virat banii in vechiul cont de card si CONTUL S-A REDESCHIS AUTOMAT, luandu-mi comisioane, etc. M-am dus la banca, am inchis din nou cardul, etc.
  Vine un nou an..IAR TREBUIE SA ANUNT noul card, ptr ca baza de date nu se pastreaza. (ma intrebam deja daca visez, sau nu e cosmar) numai ca de data asta ii trimit sa se ocupe ei. Stau linistita o perioada, pana imi iau extrasul si vad ca imi apare din nou contul de card (ASE-ul nu se chinuise sa-l inchida).
  Lasand la o parte idioteniile celor de la ase, CE CONTRACT AU CU CEI DE LA BCR SA DESCHIDA UN CONT DEJA INCHIS DE 3 ANI? Se pot face foarte multe abuzuri.
 • +1 (1 vot)    
  rechini, nu magari!!! (Miercuri, 23 aprilie 2008, 13:48)

  Codruta [anonim]

  Ce au facut BCR si ASE e CLAR un abuz si ar trebui dati in judecata si luat bani de la ei de sa le sara capacele - NU doar pt. abuz ref. la protectia datelor personale, ci si pt. fals in acte, practici neconcurentiale samd.!!!

  Oricum, eu din clipa asta CE incredere pot avea in BCR? Deci ei pot oricand sa deschida conturi pe numele meu FARA macar sa aiba semnatura mea si sa-mi verifice identitatea!!! De unde stiu eu (sau stiti voi) cate conturi puteti avea (sau ati si avut) prin care s-au spalat bani, s-a dat spaga la politicieni si autoritati samd. (sau de cate ori si ce sume au mers ca spaga prin intermediul unor persoane fictive sau chiar existente - dar care habar nu au? Tarani de aiurea, batrane senile, matusi Tamare samd.???

  Trecand peste asta: e clar ca de la ASE cineva a luat spaga pt. ca sa aduca clienti fictivi la BCR!!! Daca nu se face o ancheta PENALA, inseamna ca traim intr-o tzara de c*cat!!!

  Oricum, bancile se poarta ca niste rechini, nu doar BCR ci probabil TOATE! Anul trecut ma duc sa-mi schimb cardul la Raiffeissen si ma trezesc ca mi se baga sub nas un teanc de hartii indicandu-mi-se 2 lucuri unde sa semnez. NUMAI faptul ca sunt o persoana "acra" si nu-mi place sa mi se bage pe gat hartii de semnat la gramada a facut sa ma uit cu atentie pe fiecare. CE credeti? printre ele era strecurat un contract de asigurari pe viata!!!

  Uite-ASA au ajuns astia sa para ca au tzashpe clienti, sa intre pe piata pensiilor private samd. si cred ca asta sub privirea blanda a BNR si a Guvernului!!!

  TZEAPA!!! TZEAPA!!!
  • 0 (0 voturi)    
   este normal (Miercuri, 23 aprilie 2008, 15:27)

   alex [anonim] i-a raspuns lui Codruta

   Dragutza Codruta, un contract de asigurare de viata elimina riscul bancii de nerambursare a sumei imprumutate in cazul in care imprumutatul decedeaza.

   Acest contract de asigurare de viata este impus de orice creditor, inclusiv de catre IFN-uri.
   • +1 (1 vot)    
    aiurea! (Miercuri, 23 aprilie 2008, 16:30)

    Codruta [anonim] i-a raspuns lui alex

    Eu NU imprumut de la banci - ca inca nu m-am tampit, sa ma dau pe mana unor jefuitori!

    Am un card de debit la Raiffeissen (facut pt. ca o Institutie Mareatza sa-mi dea in transe niste bani cu care imi era datoare de pe vremea lu Sfantu-Asteapta) iar cardul (adica suportul magnetic) trebuia reinnoit.

    Iar escrocii, au vrut sa-mi bage pe gat pe shestache o asigurare pe viata!!!

    Sunt SIGURA ca astia nu sunt singurii care procedeaza asa! Miza? Pai, daca demonstreaza ca au tzashpe mii de clienti, le creste ratingul!

    Adica, asa cum am zis: TZEAPAAA!!!
 • 0 (0 voturi)    
  carduri ase (Miercuri, 23 aprilie 2008, 14:38)

  beee [anonim]

  Cunosc acel contract, in primul rand este vorba de carduri de debit si normele privind direct mailingul permit emiterea acestora cu titlu de promotie fara semnatura clientului.
  Acele carduri de debit pentru studenti au un regim special de comisionare (comision 0) fiind de fapt un instrument de fidelizare.
  Cardurile de debit BCR in general se inchid automat la doi ani daca nu au fost ridicate si nu implica nici o penalizare sau raportare la biroul de credit .
  In contract se stipuleaza ca informarea studentilor si distribuirea acestor carduri de burse intra in atributia ASEului.
  • +1 (1 vot)    
   Haida de! (Miercuri, 23 aprilie 2008, 15:23)

   Razvan [anonim] i-a raspuns lui beee

   Direct mailing? Stai asa, puicusorule. Cine le-a dat voie celor de la ASE sa distribuie datele personale ale studentilor?
   Pe care fisa de inscriere la facultate/masterat, e bifa aia unde poti sa optezi ca datele tale sa nu fie folosite in scop comercial?
   Direct Mailing, zici? Iti dai seama ce s-ar intampla daca vreo papusica de la Serviciul Evidenta Populatiei din cadrul Politiei ar face si ea asa, un "direct mailing" cu o banca, cu titlu de "promotie" ??? Ce ar fi daca fro 2,5 milioane de bucuresteni s-ar trezi cu un plan de pensii, o asigurare, un card cu titlu de "promotie", care n-ar trebui sa poarte dobanda, dar care acumuleaza comisione in practica (dupa cum o spun si oamenii astia mai sus) si care comisioane conteaza in Credit History, de te trezesti "rau platnic" fara sa visezi macar?

   Bisnitari si Tepari imputiti! La puscarie cu ei!
  • 0 (0 voturi)    
   mai verifica! (Miercuri, 23 aprilie 2008, 15:36)

   laura [anonim] i-a raspuns lui beee

   Din contra, se ia comision de administrare! A trebuit sa platesc bani ca sa-l inchid, pentru ca se pare ca datoram comisioane de administrare.
  • +1 (1 vot)    
   ba, pardon! (Miercuri, 23 aprilie 2008, 16:19)

   Codruta [anonim] i-a raspuns lui beee

   "direct mailing" se refera la aia ca imi trimit card mie daca EXIST deja in baza lor de date (deci daca am la ei vreun cont, card, whatever) - adica daca AU datele mele personale, date de MINE!

   Le-au dat studentii aceia datele lor personale? NU!

   Daca e "direct mailing" si vor "fidelizare", de CE eu, d.ex., n-am primit de la ei nici un fel de card cadou? De ce au primit masteranzii, in bloc? Le-au venit datele acelora personale in vis de undeva???

   Cardurile se inchid la 2 ani daca nu s-a OPERAT pe ele - dar ASE vireaza banii pe ele, deci se opereaza! N-or fi luand comisioane de la studenti dar iau de la ASE, comisionul de virare in cont! Asta inseamna min. 1,5 RON / persoana, pe cine stie cate luni si pt. cine stie cate persoane.

   In afara de asta: cum e PERMIS sa se deschida un cont pe numele oricui, fara sa verifice identitatea si fara sa aiba acordul acelei persoane??? De UNDE stiu eu ca de fapt nu exista conturi si pe numele MEU??? De unde poate cineva sa stie ca prin "direct mailing"ul acela nu s-au strecurat si niste nume fictive (sau, cum am zis: ale unor persoane habarniste, gen mosi si babe de la tzara de prin creierii muntilor) prin care sa circule bani pentru Nastase, Basescu, Tariceanu, Blaga, Isarescu samd.??? Ca atunci cand bagi cardul si formezi PIN nu te intreaba nici un bancomat cine esti si nici nu se uita sa vada daca fatza ta corespunde cu a nu-stiu-carui mosneag!!!

   De unde se poate sti ca acest lucru nu se intampla frecvent?

   Spalare de bani si shpaga la greu, fartatilor! Intr-o tzara unde coruptia e cap de afis e PERMIS ca bancile sa functioneze in halul asta??? Guvernatorul BNR ar trebui sa-si dea demisia URGENT si cu MARE scandal!!!

   Cat despre BCR - nici nu ma mai mir! Austriecii s-au distins pana acum in Romania numai prin tzepele pe care le-au tras la greu! OMV, ERSTE, operarea de transport feroviar de persoane, Schweinhopfer, imobiliare samd...!!! De vreo ora caut un exemplu pozitiv de ceva "investitie" si nu gasesc!
 • 0 (0 voturi)    
  BCR de stat (Miercuri, 23 aprilie 2008, 15:37)

  EccE [anonim]

  Eu sunt cadru didactic la ASE si am dorit la un moment dat sa mi se plateasca salariul intr-un cont la alta banca decat BCR (Motivul meu era ca BCR mi-au facut permantent probleme cu reinoirea cardului plus ca nu am putut deschide cont electronic la ei) Bineinteles ca am fost refuzat, pe motiv ca ASE lucreaza doar cu BCR. E clar ca sunt niste comisioane la mijloc si cineva tine cu dintii de contractul asta. Dar realitatea este ca BCR are servicii din ce in ce mai proaste, si nu pare sa le pese.
 • 0 (0 voturi)    
  cnp (Miercuri, 23 aprilie 2008, 16:14)

  Ana Popescu [anonim]

  Foarte ciudat! Si mie si s-a cerut CNP ,sub diferite pretexte, de curand.Cine o fi?Oprescu sau Vlas?
 • 0 (0 voturi)    
  asta nu e nimic (Miercuri, 23 aprilie 2008, 16:16)

  ileana [anonim]

  mai bine scrieti despre cum exista zeci de site-uri ce vand lucrari de licenta si de disertatie pe internet, lucrari ce provin in majoritatea cazurilor de la profesori indrumatori si de la centrele de copiere si tehnoredacatare. Dai o simpla cautare pe google si apar ca ciupercile dupa ploaie :
  www.licente.org
  www.diplome2003.3x.ro
  www.licenta-st.juridice.home.ro/
  www.diploma.cabanova.ro
  www.licenta.net
  www.lucrari.ro
  www.lucrari-licenta-drept.uv.ro/
  www.lucraridediploma.net
  www.lucrari-licenta.ro/
  www.forstudent.home.ro
  www.diploma2005.home.ro/
  ................
  • +1 (1 vot)    
   nu deturna subiectul! (Miercuri, 23 aprilie 2008, 16:39)

   Codruta [anonim] i-a raspuns lui ileana

   Povestea cu BCR si ASE e partea care a iesit la suprafata a unei mari escrocherii si mai ales a unei chestii PENALE!

   Practicile BCR o fac pasibila de spalare de bani iar ce face ASE inseamna incalcarea legii ref. la Protectia Datelor Personale! Ma rog! mai inseamna spaga in cadrul ASE - dar asta tine de bucataria lor, nu stiu daca ASE mai e sau nu facultate "de Stat".

   Oricum, inseamna practici anticoncurentiale (mai ales ca e putin probabil ca studentii si masteranzii sa nu fi avut deja cardurile lor, la diverse banci). La 40 000 studenti, un minimum de 1,5 RON comision de administrare (dar cred ca e mai mult) asta inseamna un mizilic de niste amarati de echivalent a vreo 20 000 euroi / luna, adica, mdeh... in mai multi ani... noaaa...

   Dar "miza" adevarata este a NUMARULUI de clienti - adica sa demonstreze ei ce tari sunt pe piatza si ce mare scula pe bascula... :-p
 • 0 (0 voturi)    
  dar cu cardurile pt. nemasteranzi cum ramane? (Miercuri, 23 aprilie 2008, 16:23)

  Dodo [anonim]

  Eu m-am trezit cu card si nici macar nu am fost masterand, doar am facut cerere sa ma inscriu la master si dupa aia am renuntat.
  Asta la ce anume se incadraza?
  • 0 (0 voturi)    
   La categoria... (Vineri, 25 aprilie 2008, 1:37)

   profu [anonim] i-a raspuns lui Dodo

   La categoria... MAI INVATA!
 • +1 (1 vot)    
  schema: (Miercuri, 23 aprilie 2008, 16:48)

  Codruta [anonim]

  Merg la BCR, discut cu functionarul, ala e bucuros ca poate sa mai deschida un cont (cu "direct mailing") si sa mai faca "puncte" ;).

  Deschid un cont pe numele Batranu Tamarin, mai deschid altu pe numele Baba Soreanu si altul pe numele Traian Lulescu samd... persoane care stiu eu ca exista in Judetul Cartof la Nr. Pantof, undeva in creierii muntilor si isi asteapta linistiti moartea, fara sa aiba habar ce-i aia card >:

  Iau cardurile "promotionale", le dau lui Nastase, Basescu, Tariceanu samd. (la cine am eu interes).

  Dupa aia nu ne ramane de facut decat:

  - eu sa vars banii in conturile de card;
  - ei sa isi scoata banii si sa-mi rezolve mie problemele.

  Cine naiba se apuca sa ii verifice pe mos Tamarin, Lulescu si Soreanu (din satul din creierii muntilor), de care pana si nepotii lor au uitat? :-p

  Poate aceia au si murit intre timp - dar cardul merge... >:
 • 0 (0 voturi)    
  cand? (Miercuri, 23 aprilie 2008, 16:51)

  fluck [anonim]

  cand au fost lucrurile normale in ase sau banci? amandoua te trag pe sfoara, te pacalesc, iti promit marea cu sarea si-ti dau suturi in poponet! fiecare institutie se conduce dupa propriile reguli si nimeni nu are autoritate asupra lor. iar regulile...sunt facute sa le mearga lor bine si prost clientilor. sunt satula pana peste cap de ce se petrece in jungla asta incat m-am resemnat!
 • 0 (0 voturi)    
  BCR, BRD, ASE (Miercuri, 23 aprilie 2008, 18:34)

  DinAse [anonim]

  Ca sa pastram linia ... oare ce cauta o unitate bancara (a se citi unitate economica cu scop lucrativ :P) IN o cladire ASE? In Comert, BRD, la cantina din Moxa, BRD, in Cibernetica. Sa nu aud ca ofera servicii pentru studenti ca e gogoasa! Am platit facturi, am schimbat valuta acolo si nimeni nu m-a intrebat daca sunt student (nu ca ar avea voie sa intrebe).

  Daca are cineva o solutie LEGALA [sic!] raman indatorat. Nu de alta dar vreau si eu sa deschid o patiserie si un club (promit ca dau muzica incet).
 • 0 (0 voturi)    
  ASE-ul face carduri ca SA FIE (Miercuri, 23 aprilie 2008, 19:00)

  Maria [anonim]

  mda si eu care credeam ca sunt tampita si am semnat ceva pe undeva de mi-a facut ASE-ul card.

  Povestea mea are legatura cu perioada in care am fost studenta la ASE nu cu masterul. Desi acum dupa ce am citit articolul, cred ca trebuie sa verific sa vad daca nu cumva am un cont si din perioada de masterand la ASE.
  Mare mi-a fost mirarea sa fiu intrebata la BCR cand am de gand sa achit minusu de pe un card de care nici nu stiam ca il am. Mergand mai departe in istorcul tranzactiilor pe acel card mi-am dat seama ca numai ASE-ul putea face asa ceva pentru virarea sumelor de pe abonament si eventual bursa. Toate ca toate doar ca la momentul inscrierii la facultate aveam deja un card la BCR si dupa ce le-am comunicat celor de la ASE acest lucru, am primit toti banii pe cardul meu. Nimeni nu s-a sinchisit sa imi spuna ca totusi imi vor deschide cont la BCR.
  Prin urmare acum contul nefolosit este pe minus si ca sa ies din imbarligatura asta trebuie odata sa fac cerere de "refacere" card pe acel cont (desi nu a fost "fizic" creat niciodata) apoi imediat dupa ce il primesc sa il depun la banca pentru a-l inchicde si binenteles sa platesc comisioanele si taxele implicate.
  Sunt cel putin doua inconveniente: 1. timp aiurea pierdut pe la banci si cozi; 2. datoriile inregistrate pe numele meu fata de banca fara ca eu sa stiu de existenta vreunui cont.
  In mod normal mi se pare o situatie la care se ajunge doar prin reducere la absurd, dar se pare ca nu e asa.

  Am sunat la ASE departamentul financiar si mi s-a spus ca in acest moment ei nu au ce sa faca si mi-au recomandat sa trimit o scrisoare catre rectorat si daca mi se apropa cererea de restituire a comisioanelor si taxelor, depart. financiar imi vor da banii inapoi.

  Oricum ar fi ASA CEVA NU SE FACE! sa te folosesti de autoritatea pe care o ai in calitate de institutie de invatamant pentru a face carduri in numele studentilor fara ca ei sa ceara in mod explicit acraest lucru.

  Voi avea succes la rectorat?
  • 0 (0 voturi)    
   prostii, scandaluri si k**aturi! (Miercuri, 23 aprilie 2008, 20:21)

   Codruta [anonim] i-a raspuns lui Maria

   Din pacate asa e in tzara asta, unii ne iau de babuini si cred ca inca n-am coborit din copac si ne jucam cu cardu printre crengile plopului plin cu pere!!! Sictir "investitori strategici" de 2 bani!!!

   Intai mergi la BCR si zi-le ca daca nu-ti sterg URGENT datoriile (si nu iti ARATA ca au comunicat catre Autoritate ca nu mai ai datorii la ei si ca de fapt n-ai avut niciodata), ii reclami la ANPC, Parchet samd. si o dai si la presa, pt. ca ei NU pot sa dovedeasca ca au semnatura TA pe vreun contract aferent cardului ala - ceea ce inseamna FALS sau cel putin ABUZ! Poti eventual si sa ii ameninti usor ca le ceri daune pt. ca te-au stresat, ti-au produs ingrijorare si greatza si ti-au stricat digestia in dupa-amiaza in care aveai de gand sa te plimbi cu iubitu (care de suparare s-a plimbat cu alta) samd... daca ai cumva vreun divortz la activ zi-le si ca ceri daune morale pt. ca neintelegerile dintre tine si sotz au aparut din cauza ca ti s-a stricat tenul de suparare >:

   Iti spun EU (dintr-o experienta anterioara) ca or sa-ti stearga datoriile URGENT - sau daca le-ai platit tu intre timp, cere-le banii inapoi CU DOBANDA, num'asha, de-a naibii si ca sa ii inveti minte si sa le faci raie pe matze!

   Iar dupa ce iti sterg datoriile, chiar DU-TE si reclama-i la Parchet, ANPC samd.!!! >:

   "Pentru ca meriti"... :-p
  • 0 (0 voturi)    
   ASE (Miercuri, 11 august 2010, 11:49)

   bela [anonim] i-a raspuns lui Maria

   Buna,
   as dori sa stiu si eu numarul de la dept financiar al ase-ului k am o prb in a recupera niste bani de la ei.
   Multumesc frumos!!
 • 0 (0 voturi)    
  ASE/Politehnica/... (Miercuri, 23 aprilie 2008, 19:40)

  Adi [anonim]

  Acelasi lucru s-a intamplat si in Politehnica...prin '99, nu ca am fi folosit acele carduri vreodata....e practica veche.
 • 0 (0 voturi)    
  replica ASE?! (Miercuri, 23 aprilie 2008, 21:43)

  samy [anonim]

  Nu am putea avea si o replica oficiala a conducerii ASE-ului: rector, decan?
  Sau si acest articol va trece ca multe altele, va face valuri 2-3 zile si apoi...........nimic ?
 • -2 (2 voturi)    
  Studenti handicapati (Joi, 24 aprilie 2008, 0:17)

  Gogu [anonim]

  daca tot va plangeti ca nu vreti carduri atunci carativa la studii in alte tari ca acolo nu va obliga nimeni sa ai card la banca.
 • 0 (0 voturi)    
  Multumim pentru sfat Domnului Gogu (Joi, 24 aprilie 2008, 0:38)

  Maria [anonim]

  Cred ca am sa fac asta maine dupa ce verific ce curse am spre strainate.
 • 0 (0 voturi)    
  satula de ase (Joi, 24 aprilie 2008, 9:06)

  Irina [anonim]

  1."Reprezentantii ASE afirma insa ca au fost deschise conturi chiar la solicitarile masteranzilor pentru a evita cozile la ghisee " - si pentru cei de la buget care mai e scuza ? ei nu aveau de ce sa stea la cozi la ghisee.
  2."Reprezentantul ASE a mentionat ca acest proiect a fost conceput la cererea masteranzilor." - am avut parte de profesori care spuneau ca structura anului universitar (programarea examenelor) a fost modificata la propunerea noastra dar nu erau in stare sa nominalizeze nici macar un masterand care sa fi facut vreo solicitare in acest sens. Poate de data asta vor spune si ei la propunerea cui a fost conceput proiectul. In plus multi dintre masteranzi au deja carduri emise din timpul facultatii, dar asta nu inseamna ca nu s-au trezit cu un nou card emis cu ocazia masterului.
  3."Reprezentantul ASE sustine ca toti masteranzii au fost anuntati prin intermediul secretariatelor si a paginii de Internet a institutiei." - banuiesc ca acesta este motivul pentru care am fost atat de surprinsa de existenta unui card nou... Si nu sunt singura evident.
  "[...] directorul administrativ al ASE este de parere ca nu exista nici o incalcare a legii. “Ce date personale? Nume prenume si Cod Numeric Personal."" - poate aruncam un ochi si peste legea 677/2001:
  "Art. 8. - (1) Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală poate fi efectuată numai dacă:
  a) persoana vizată şi-a dat în mod expres consimţământul; sau
  b) prelucrarea este prevăzută în mod expres de o dispoziţie legală. "
  Sunt curioasa care este acea dispozitie legala care prevede in mod expres prelucarea CNP-ului, pentru ca lit.a nu se aplica in acest caz.
 • 0 (0 voturi)    
  CARDURI BCR (VIA ASE) (Joi, 24 aprilie 2008, 9:14)

  BCR-ASE [anonim]

  Faptul ca ASE a transferat catre BCR informatii cu privire la datele noastre personale este deja cunoscut. Un prieten care lucreaza la banca asta de cacao (afirmatia ii apartine..:) mi-a transmis ca se percep comisioane pentru conturile si pentru cardurile respective; probabil ca daca nu vom trece niciodata pe la BCR vom fi inscrisi in bazele alea de date (in care se inscriu restantierii) accesibile tuturor bancilor din Romania si cand ne va fi lumea mai draga, cand vom dori sa luam si noi un credit ni se va spune ca nu se poate ca figuram cu incidente de plata...:(
  Ma gandesc sa dam in judecata si ASE-ul si BCR-ul, ce parere aveti?
  • 0 (0 voturi)    
   asa sa faceti! (Joi, 24 aprilie 2008, 11:24)

   Codruta [anonim] i-a raspuns lui BCR-ASE

   Dati in judecata ASE si BCR!

   De ieri si pana azi mi-am amintit ca atunci cand i-am facut eu niste depozite mamei mele, in afara de semnatura ei le-a trebuit si copie de pe buletin!

   V-a cerut voua cineva copii de pe buletin???

   Trebuiesc invatati o data minte si rechinii astia din banci si aceia care iau spagi de la ei - sa STIE ce-i aia "consimtamant", "informare", "respect fata de client" si "protectia datelor personale"!!!
  • 0 (0 voturi)    
   Carduri BCR (via Universitatea din Bucuresti) (Joi, 24 aprilie 2008, 11:29)

   Dragos [anonim] i-a raspuns lui BCR-ASE

   Ar fi interesant sa se faca un sondaj si la UniBuc. Niciun student nu a optat pentru cardul de la BCR. Eu am aveam card la BCR inainte sa iau bursa, dar am fost obligat sa mai fac unul ... special pentru acesti bani.

   Ce se intampla daca vrei sa inchizi contul? Platesti. Platesti pentru un lucru la care ai fost obligat sa participi doar pentru ca exista un protocol, probabil, intre BCR si UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI.
 • 0 (0 voturi)    
  ASE=hotie (Joi, 24 aprilie 2008, 11:14)

  Gigi [anonim]

  Si eu am facut ASE-ul si regret, mi-au facut card cu japca, care mai tarziu s-a facut pierdut, nu am mai avut acces nici la card nici la bani, totul in numele meu, fara a avea acordul, de protectia datelor nici nu mai vorbim. La ASE se fac mult inginerii financiare in interesul celor de acolo. Toate posturile sunt pe baza de nepotisme, sunt incompetenti, daca interactionati cu acei oamenii veti vedea despre ce vorbesc.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru codruta (Joi, 24 aprilie 2008, 13:26)

  beee [anonim]

  emiterea acelor carduri s-a facut pe baza de contract la fel ca orice emitere de carduri de salarii. zilnic in bcr se emit mii de astfel de carduri pe baza contractelor incheiate cu diferite companii.

  cardurile trebuiau predate de ase sub semnatura sau returnate bcrului, conform contractului.
  un card de debit nefolosit/neridicat se inchide automat dupa doi ani. daca s-au perceput comisioane inseamna ca a fost predat la student si alimentat de ase. sau ca exista o problema la bcr pe cont si se poate rezolva punctual.
  sumele mici rezultate din comisioanele de la conturile curente bcr si cardurile de debit bcr nu se raporteaza la biroul de credite.

  contractul cu aseul s-a negociat direct, fiind acordate in acest sens o serie de scutiri de comisioane, introducerea brandului euro26 prin care studentii beneficiaza de gratuitati si reduceri in spatiul european, bancomate in ase, etc deci a fost un contract negociat, bcrul fiind lider pe piata cardurilor pe anumite segmente.

  daca tot vorbim de instanta, draga codruta, acuzele neprobate care lovesc in brandul unei companii pot fi cuantificate destul de precis si puse pe nota de plata.
  dragi forumisti se pare ca de fapt printre acei masteranzi exista pionieri ce reinventeaza concurenta neloiala, ucenici ai unei proaspete banci intrate in romania. o parte dintre colegii nostri au migrat acolo si se pare ca vor sa "creeze" un debuseu.
  • 0 (0 voturi)    
   pentru beee (Joi, 24 aprilie 2008, 14:16)

   hmmm [anonim] i-a raspuns lui beee

   tu cu ce te ocupi la BCR? sau esti unul din angajatii ASE care a luat o mica "atentie" sa faciliteze contractul asta exclusiv cu BCR?

   uitati-va, daca aveti curiozitatea, la declaratia de avere a rectorului (se gaseste pe site-ul ase)...de fapt, la declaratiile tuturor...si numarati de cate ori apare "BCR".
  • 0 (0 voturi)    
   BCR s-a facut de ras (Vineri, 25 aprilie 2008, 11:29)

   Razvan [anonim] i-a raspuns lui beee

   Prietene,

   Ar trebui sa te gindesti serios sa intri in politica, la ce spanac ai in tine...ai face cariera.

   Sa recapitulam:
   1. BCR a facut carduri fara sa aiba semnaturile beneficiarilor. Asta este ilegal. Si o sa v-o furati si de la BNR si de la ANCPI.
   2. BCR a facut asta pentru ca e in spnac, la ce servicii proaste aveti, e explicabil de ce va merge din ce in ce mai rau. Asa ca aveti nevoie de rezultate, cu disperare, caci sefii vostri (greci parca?) v-au amenintat ca va zboara c..-urile.
   3. So, v-ati gandit la "solutii creative". Numai ca ati incalcat legea. Partea misto, este ca sefii vostri, guess what, chit ca or sa faca orice ca sa ingroape afacerea, tot o sa va zboare c..-urile ca ati fost atit de prosti incat sa faceti faza asta. De ce? Pentru ca ei nu isi pot permite sa isi lase numele si reputatia (nu mai vorbesc de a bancii) sa se lege de niste agarici tepari ca voi.
   SO. Fuck off.
 • 0 (0 voturi)    
  EU I-AM DAT IN JUDECATA (Joi, 24 aprilie 2008, 17:37)

  OVIDIU ZARA [anonim]

  SI sotia mea s-a trezit fara cu un card deschis la BCR, fara stiinta ei, fara semnatura ei, pe vremea cand era la ASE. Am aflat de acest lucru cand a mers la banca sa contracteze un credit si i s-a spus ca nu poate primi bani de la banca deoarece figureaza in baza de date a rau platnicilor. Despre ce era vorba. De la deschiderea cardului (septembrie 2007) si pana in martie (2008), banca a calculat comision de administrare, iar debitul neachitat (in conditiile in acre sotia mea nu fusese anuntata de deschiderea cardului si nu isi daduse acceptul) a fost remis Centralei cu rau platnici. Am intemeiat deschisa impotriva ASE si a BCR prion faptul ca cele doua institutii au utilizat datele ei cu caracter personal fara acceptul ei, in conditiile in care nici banca (in calitate de prelucrator autorizat de date cu caracter personal) nu i-a cerut acceptul, ci i-a deschis contul utilizand ilegal datele ei personale, iar ASE-ul a divulgat datele personale fara acceptul ei. Mai mult, banca i-a deshis card fara a exista un contract intre parti. Ulterior, ca sa acopere magaria, BCR a pus un angajat sa-i achite sotiei mele debitele si au strers-o din baza de date in speranta ca nu voi mai avea probe. Insa apucasem sa cer extrase de cont care atestau debitul ei si am intrat in posesia documentelor care arata ca nu a semnat niciun contract cu banca. Beleaua cea mare e acum la BCR (sucursala Lipscani unde s-au facut cardurile): sunt disperati si au anulat cardurile. Care va sa zica o cheltuiala in plus pentru banca. ASE-ul zice ca de vina sunt studentii. De unde asa ceva>Fosti masteranzi de la ASE sustin ca, in urma cu cateva zile, s-au trezit ca pe numele lor au fost deschise conturi la diferite sucursale BCR fara ca ei sa fi semnat vreun act. Cei peste 300 de cursanti ai ASE spun ca aceste carduri au fost solicitate de administratia Academiei fara ca ei sa fi fost consultati in prealabil.
  • 0 (0 voturi)    
   Evolutie (Vineri, 25 aprilie 2008, 1:50)

   JohnT [anonim] i-a raspuns lui OVIDIU ZARA

   Draga Ovidiu,

   Daca consideri potrivit, poate ne spui la care judecatorie te-ai adresat si eventual nr de dosar, pentru a urmari si noi, restul, cum decurg lucrurile. Probabil ca sunt foarte multi cei nemultumiti si care pot considera de asemenea ca ar dori o protectie prin sistemul judiciar al drepturilor lor.
 • 0 (0 voturi)    
  petele de la cap se impute (Vineri, 13 iunie 2008, 13:25)

  Masterand trist [anonim]

  E un lucru foarte grav care se intampla si trebuie notificate autoritatile responsabile! Trebuie inlocuita conducerea ASE care se ramarca prin proasta oganizare si aroganta si nesimtire! Nu e prima oara cand se observa nereguli grave la nivel de manegement si incalcarea drepturilor omului/ cetateanului prin diversi incompetenti care sunt angajati in ASE. De vina sunt si cei care i-au angajat si nu i-au mai supravegheat... Dar aici sunt multi "caltabosi" pe care ii ia un grup care trebuie sa infunde puscariile. Oare nu se pot evita cozile prin deschiderea de conturi la mai multe banci sau printrun gate pe Internet, unde sa se poata plati taxele, cum vrea fiecare, taxe care oricum sunt exorbitante si nici macar nu sunt folosite pentru imbunatatirea dotarii care este sub orice critica. Ar trebui facuta o ancheta foate serioasa pentru ca grupul infractional de la ASE perturba serios calitatea procesului de invatamant si implicit economia nationala prin impactul REZULTATELOR obtinute... ASTA in afara de fluxul informational din intregul ASE care este sub orice critica... CONCLUZIA este nevoie URGENT de un NOU MANAGEMENT LA ASE!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  conturi BCR fara a fi solicitate (Duminică, 15 iunie 2008, 11:40)

  Veronica [anonim]

  Am fost si eu studenta la ASE. M-am dus de curand sa inchid contul deschis de facultate in numele meu la BCR si... surpriza: am aflat ca am 3 conturi (nu unul cum spusesera reprezentantii facultatii), iar unul dintre ele e deschis de curand la o sucursala din Ploiesti. Cum? Nimeni nu a stiut sa imi raspunda. Acum incerc sa le inchid (e si asta o mare problema si dureaza foarte mult. Dar cine imi garanteaza ca nu se vor deschide alte conturi in numele meu, cine stie prin ce localitate. Banuiesc ca angajatii BCR au comisioane mari la deschiderea conturilor si se folosesc de informatiile pe care le au in baza lor de date pentru a deschide cat mai multe conturi. Este cea mai neserioasa banca. Am fost o data sa cer un extras de cont si mi s-a spus ca dureaza cel putin 2 saptamani. Atat dura sa dea o listare a extrasului pe care mi-l citea, dar era imposibil sa mi-l dea mai repede. Nu numai profesionalismul angajatilor acestei banci lasa de dorit, ci tot ce e legat de BCR.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by