Credit Suisse a raportat in primul trimestru al acestui an o depreciere a activelor de 5,3 miliarde de franci elvetieni, echivalentul a 5,26 miliarde de dolari, provocand pierderi de 2,1 miliarde de franci elvetieni, potrivit Reuters. Pierderea, prima inregistrata de banca elvetiana in ultimii cinci ani, a fost mai mare decat cea de 857 milioane de franci elvetieni estimata de analisti.

Pietele s-au stabilizat in luna aprilie, insa banca nu conteaza inca pe imbunatatirea rezultatelor, reprezentantii institutiei anuntand ca este dificil de afirmat daca vor mai exista revizuiri in scadere a valorii portofoliului de investitii riscante.

Banca a mai anuntat ca a redus expunerea la risc cu 41% in sectorul de finantare si cu 25% in sectorul ipotecilor comerciale.

In primul trimestru, fluxurile nete de noi capitaluri ale operatiunilor din sectorul administrarii averilor au fost de 13,5 miliarde de franci elvetieni, in conformitate cu estimarile analistilor. Fluxul stabil de capital este un semn ca investitorii bogati raman alaturi de institutie in ciuda problemelor cauzate de criza creditelor in activitatea de investitii, noteaza Reuters.

Actiunile Credit Suisse au urcat usor in tranzactiile efectuate inaintea deschiderii sedintei de tranzactionare a bursei, la 53 de franci elvetieni, dupa ce au incheiat sedinta de miercuri la 52,4 franci elvetieni.

Banca a revizuit deja in primul trimestru valoarea anumitor active cu 1,7 miliarde de franci elvetieni, adica 1,7 miliarde de dolari, insa analistii se asteapta la noi deprecieri ale activelor, care ar putea fi cuprinse intre 3 si 8 miliarde de dolari.

Credit Suisse a fost mai putin afectata de criza din sectorul creditelor decat rivalul sau UBS, banca europeana cea mai afectata de aceasta criza, care a anuntat miercuri ca isi va reduce investitiile din cauza scaderii semnificative a valorii activelor.