Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat cu banca germana KFW Frankfurt am Main, un acord de finantare in valoare de 20 milioane de euro, facilitatea de finantare fiind acordata pe o perioada de cinci ani, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare. Suma va fi utilizata pentru finantarea proiectelor de investitii ale intreprinderilor mici si mijlocii (IMM).

Imprumuturile, acordate pe termen mediu si lung, vor fi acordate IMM-urilor existente sau nou infiintate ce activeaza in industria prelucratoare, industria mestesugareasca, comert si alte servicii industriale.

"Pentru a obtine finantare, proiectele trebuie sa respecte anumite criterii de eligibilitate, printre care acela ca investitia sa presupuna un transfer de tehnologie. Este finantata inclusiv activitatea legata de cercetare si dezvoltare privind noile produse sau procese de productie cat si cheltuielile prealabile legate de infiintarea, initierea si dezvoltarea afacerii", se mai arata in comunicat bancii.

Facilitatea de finantare se acorda pe o perioada de cinci ani, din care un an perioada de gratie.

BCR, membra a Erste Group Bank, este cea mai mare institutie bancara din Romania in functie de active, care insumeaza peste 17,5 miliarde de euro. Banca are in prezent 583 sucursale si agentii retail in intreaga tara, si o retea de peste 1.500 de ATM-uri si 13.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card (POS).