O bucuresteanca, reprezentant de vanzari al Allianz-Tiriac, este cercetata pentru inselaciune, dupa ce politistii au strans probe care atesta ca femeia a reusit sa pacaleasca in jur de o suta de persoane, de pe urma carora a obtinut peste cinci milioane de euro, potrivit unor surse judiciare, citate de NewsIn. Prejudiciul creat ar fi de 3,5 milioane de euro, restul sumei fiind recuperat. Contactat de HotNews.ro, Marius Onofrei, directorul de comunicare al asiguratorului, spune ca in acest caz Allianz a platit daune de circa 700.000 de euro, din care s-au recuperat circa 150.000.

Oferindu-le un produs fictiv cu randamente exagerate, mandatarul Allianz-Tiriac le promitea clientilor asiguratorului profituri de suta la suta si ca sa ii convinga le prezenta documente cu antetul societatii.

Potrivit surselor citate, prejudiciul creat ar fi de 3,5 milioane de euro, diferenta, de pana la cinci milioane de euro, fiind recuperata. Anchetatorii au identificat alti zece complici ai femeii, care aveau rolul de a aduce clienti noi, fiind platiti in functie de depunerile acestora.

Allianz a descoperit cazul in august 2007 si a platit daune de circa 700.000 de euro

Contactat de HotNews.ro, directorul de comunicare al Allianz-Tiriac, Marius Onofrei, a precizat ca acest caz a fost descoperit si semnalat politiei economice inca din luna august a anului trecut.

"Este vorba despre un colaborator, un mandatar si nu un angajat al Allianz-Tiriac. Am descoperit cazul acesta inca din august 2007, am facut plangere penala si a inceput ancheta la politia economica. La nivelul Allianz-Tiriac noi am platit sume, indemnizatii solicitate de catre clienti ai Allianz-Tiriac si care nu se regaseau ca prime varsate in conturile noastre de aproape 700.000 de euro, din care am recuperat circa 150.000 de euro. Ca sunt prejudicii mai mari create, nu stim", a spus Onofrei.

Oficialul Allianz spune ca nu detine date despre prejudiciul de 3,5 milioane euro si ca asteapta concluziile anchetei.

"Se pare ca respectivul consultant incasa niste bani, emitea niste documente fiscale si nu mai varsa banii la Allianz, pentru ca altfel nu vad de unde diferentele acestea. Nu inteleg de unde suma de 3,5 milioane de euro. Se vorbeste despre niste prejudicii despre care nu avem cunostinta ca sunt rezultatul anchetei, pentru ca nu avem aceste concluzii din partea politiei economice", a mai precizat Marius Onofrei.

Politia Capitalei: Prejudiciul se ridica la circa trei milioane de euro

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat marti, citat de NewsIn, ca 120 de persoane asigurate la Allianz-Tiriac au fost audiate, dupa ce au fost inselate de reprezentantul de vanzari al companiei.

Potrivit lui Ciocan, cercetarile politistilor au scos la iveala ca agentul de asigurare, acuzat acum de inselaciune, fals si uz de fals, a indus si mentinut in eroare un numar de 120 de persoane asigurate, carora le promitea randamente nereale pentru sumele de bani depuse in cadrul laturii investitionale a politei de asigurare. Astfel, au fost audiate 120 de persoane dintre care 33 au formulat plangeri penale impotriva agentului de asigurare.

In cele din urma, Ciocan a precizat ca in urma expertizei contabile judiciare s-a constatat ca prejudiciul se ridica la aproximativ trei milioane de euro, motiv pentru care dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti cu propunere de declinare a competentei in favoarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).