*Ora 11. Incepe comitetul de directie. Am anuntat ca azi il voi tine singur, in birou. Nu mai am chef sa-i vad pe functionarasii aia care fac pe ei cand aud de un nenorocit de miliard de euro.

*Ora 11,15. Mi-a venit o idee. Dupa modelul Guvernatorului, institui in banca, incepand de maine, sistemul rezervelor minime obligatorii, aplicate salariilor personalului. La fiecare 100 de lei, le iau ca rezerva 30 %. M-am saturat sa-mi iau fructe din banii mei.

*Ora 11,20. Am terminat sedinta de Comitet de Directie. Am decis sa introduc Creditul pentru Nimic. Poti lua banii, numai daca nu faci nimic cu ei. Ai dreptul sa ii tii la mine in banca si sa-mi platesti dobanda la ei. Cred ca voi revolutiona lumea bancara. P.S. Sa nu uit sa-mi inregistrez ideea.

*Ora 11,22. Sa chem pe cineva sa ia colectia Hustler de pe birou. Trebuie sa vina cineva de la Supraveghere.

*Ora 11,23. Mai bine nu. Daca ii place?

*Ora 12,00 Iar a crescut Euro in fata RON. Baiatul de la Trezorerie era chiar speriat. Ca deprecierea activelor, ca nu stiu ce...I-am spus sa stea linistit. Dupa ce vom renunta la leu, nici naibii nu va mai fi interesat de cat creste euro in fata unei monede pe care n’o vom mai folosi oricum. ..Astea sunt fitze ieftine ale euro’ului..

*Ora 12,15. M-a sunat baiatul, manca’l’ar tata...Nu mai avea bani sa iasa si el la o cofetarie in Maldive, ca orice tanar de varsta lui. I-am spus sa treaca pe la mine si l-am rugat pe casier sa-i pregateasca un pachetel cu 3-4 milioane de euro. Oricum, banca asta lui i-o lasa tata, nu fuge el cu maruntisul asta. Sa-i nu uit sa-i atrag atentia la cum se va distra in Maldive. Are totusi, doar 9 anisori.

*Ora 13,00. Pauza de masa. Unul dintre clienti sustinea sus si tare sa-i incheie functionarul viramentul, sa nu intrerupa operatiunea taman la jumatate, pe motiv de pauza. A trebuit sa chem bodyguardul sa-l dau afara. Nesimtitul. I-am blocat si conturile si am trimis o adresa la Biroul de Credit ca nu mi-a restituit in viata lui nicio rata din creditul luat. Sa-l vad acum daca mai are chef de tampenii!

*Ora 13,15. Tot pauza de masa. Ma gandesc sa-mi comand ceva special. Am gasit pe Internet o salata de melci de Bourgogne, care se mananca cruzi. Cred ca o sa mi-o comand. In fond, daca nu-mi plac, fac concurs cu ei.

*Ora 14,00. Tot pauza de masa. A venit pe intranet o circulara in care suntem atentionati la expunerea la risc. Foarte ciudat. Nu se spune nicaieri care risc!!! Poate trebuie sa deducem noi, dar nu ni se sugereaza nici un indiciu in text. Daca e totusi, o gluma? N-o sa raspund.

*Ora 15,00. Tot pauza de masa. Mi-a mai venit o idee. La fiecare intrebare idioata pusa de clienti, sa li se perceapa ghertoilor cate 50 ron. Asta ca sa nu-i taxez prea mult. Vrea careva sa afle ce comisioane va plati la rata, pe langa alea afisate? Nicio problema! 50 lei si ii spunem. Vrea omul sa afle de ce figureaza in Biroul de Credit amboulea? Alti 50 de lei! La 10 intrebari din astea de neam prost, poate primi o reducere de unu la suta! Ca sa nu se zica ca suntem nesimtiti.

*Ora 16,00. S-a terminat pauza de masa. Urmeaza pauza de scaun.

*Ora 17,00. E tarziu si nu cred ca mai am chef de munca. Nu plec insa pana cand nu rezolv problema sefiei la directie credite retail. Am patru candidati, toti oameni dintr-o bucata. Partea proasta e ca plicurile pe care mi le-au inghesuit in buzunare, contin valute diferite. Acuma trebuie sa stau eu ca tampitul sa fac conversii valutare, sa vad care e mai profesionist dintre toti. Cel mai tare m-a enervat insa altceva. Dupa o ora de chin, reusisem sa transform toate plicurile. Numai ca acum candidatul A avea banii transformati din franci in euro, B din euro in franci, C din lei in euro si D, din lei in franci. Mi-am dat seama ca ceva nu e in regula si am luat-o de la capat.

*Ora 22,00. Ma maibii sa-i ia de candidati. Sunt tot in acelasi punct ca acum 6 ore. Trebuie sa fac ceva.

*Ora 23. Fiul meu a ajuns cu bine, dar m-a rugat sa ii mai dau niste bani, ca sunt foarte scumpe napolitanele acolo. I-am mai trimis urgent 6 milioane de euro, ca sa nu sufere de foame baiatul. (PS.De marit iar macar o parte din cele 53 de comisioane, sa recuperam banii).

Citeste integral si dezbate pe blogul lui Dan Popa.