Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Ministerul Finantelor a lansat o emisiune de euroobligatiuni pe 10 ani in valoare de 750 milioane euro

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 12 iunie 2008, 12:33 Economie | Finanţe & Bănci

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a lansat, miercuri, o emisiune de obligatiuni in euro, pe termen de zece ani, in valoare de 750 milioane de euro. Emisiunea de euroobligatiuni are un cupon de 6,5% si cu un nivel indicativ al randamentului de 1,70% peste media dobanzilor interbancare din zona euro.

Initial, MEF stabilise un nivel indicativ situat cu 1,75-1,85 puncte procentuale peste media dobanzilor interbancare. Acesta a fost schimbat ulterior la  1,70-1,75 puncte procentuale. Reducerea randamentului arata cererea puternica de obligatiuni emise de statul roman.

Data la care trebuie platite obligatiunile este 18 iunie 2008, iar termenul de maturitate este 18 iunie 2018.

Tranzactia este gestionata de bancile Credit Suisse, EFG Eurobank si UBS.

Eurobondurile  vor fi destinate finanţarii deficitului bugetar şi refinanţarii emisiunii de eurobonduri scadenta pe 27 iunie 2008, în valoare de circa 600 milioane euro, care are un cupon anual de 10,625%.

Finantele apreciaza ca emisiunea a fost lansată într-o perioadă prielnică, care a fost exploatată şi de alţi emitenţi suverani, cu puţin timp înaintea României: Cehia şi Ungaria.

Emisiunea a fost suprasubscrisă. Ordinele de achiziţie au venit din partea unui număr de peste 60 de investitori, atât bănci, cât şi fonduri de investiţii, fonduri de pensii, societăţi de asigurare, dar şi a altor instituţii financiare cumulând un total de aproximativ 1,3 miliarde de euro într-un interval scurt de circa două - trei ore.

Cele mai multe ordine de achiziţii au venit din partea investitorilor greci (aproximativ 30%), germani (aproximativ 20%), austrieci (18%), elveţieni (aproximativ 11%) sau britanici (aproximativ 10%)

"Suprasubscrierea emisiunii de euroobligaţiuni, diversificarea geografică şi pe tipuri de investitori confirmă încrederea mediilor investiţionale în evoluţiile şi perspectivele economiei româneşti, în pofida unor analize şi rapoarte nu tocmai favorabile României din ultima perioadă. Emisiunea a fost un examen de maturitate şi o validare a perspectivelor economice şi financiare de care România avea nevoie în acest moment,” a declarat Vosganian.

Intreb BT: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor. Intalnirea online s-a incheiat

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania au raspuns vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Citeste raspunsurile invitatilor pe StartupCafe.ro

598 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă