Banca de Export – Import a Romaniei (EximBank) acorda bancii C.R. Firenze o refinantare de 9,4 milioane de lei pentru creditele pe care le va acorda companiilor ce investesc in domenii prioritare pentru economie, ca urmare a unei conventii incheiate intre cele doua parti, se arata intr-un comunicat al institutiei. Refinantarea se face numai pentru creditele in lei si poate fi de maximum 85% din valoarea finantarii acordate de C.R. Firenze clientilor sai.

Creditele pot fi folosite numai pentru realizarea productiei sau serviciilor de export, dezvoltarea infrastructurii, a utilitatilor de interes public, dezvoltarea regionala, cercetare-dezvoltare, protectia mediului inconjurator, ocuparea si formarea personalului, sustinerea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii.

„In perioada ianuarie – mai 2008, un numar de 133 de proiecte de investitii, majoritatea din categoria IMM, au beneficiat de finantari in conditii mai avantajoase prin intermediul conventiilor de refinantare incheiate de EximBank cu o serie de banci romanesti” a declarat Carmen Radu, presedinte EximBank.

C.R. Firenze a intrat pe piata din Romania in martie 2006 iar, in prezent, reteaua sa teritoriala este formata din 11 sucursale in Bucuresti si noua in restul tarii.