Banca Lloyds-TSB este criticata in Marea Britanie dupa ce a emis carduri unor copii, acestea fiind folosite pentru cumpararea unor bunuri fara stirea parintilor, transmite Sky News. Spre exemplu, un parinte a inaintat o plangere bancii, dupa ce fiul sau in varsta de 15 ani a folosit cardul pentru a-si cumpara tigari, Viagra si o identitate online falsa.

In trecut, copiii cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani care detin conturi curente nu puteau folosi cardurile decat la ATM-uri sau la sucursalele bancii. Noile carduri pot fi folosite insa in orice locatie unde este afisat semnul Visa.

Banca a emis copiilor noile carduri fara consimtamantul parintilor, si insista ca parintii trebuie sa controleze modul in care sunt folosite cardurile. Totodata, reprezentantii Lloyds-TSB dau asigurari ca acestea nu pot fi utilizate pe site-urile pentru adulti.

Pe site-ul bancii se arata ca acest card poate fi folosit pentru a face cumparaturi, atat in magazine, cat si online, utilizatorii putand retrage pana la 300 de lire sterline pe zi.

Purtatorul de cuvant al Partidului Liberal Democrat, Vince Cable, a acuzat banca ca incearca sa isi "seduca" clientii de la varste foarte fragede.