Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

BCR si-a facut banca pentru locuinte si vrea sa fie lider la contractele nou-semnate in 2008

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 10 iulie 2008, 15:40 Economie | Finanţe & Bănci

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), cea mai noua subsidiara a grupului BCR, s-a lansat pe piata de economisire-creditare din Romania in aceasta saptamana si tinteste prima pozitie in acest an, in functie de cele 50.000 de contracte nou-semnate, in valoare de 300 milioane euro, potrivit NewsIn. Noua institutie financiara are 64 de tipuri de contracte de economisire-creditare in portofoliul de produse aprobat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Dupa primele doua zile de activitate, banca are aproximativ 500 de contracte semnate, spun oficialii institutiei.

In sistemul de economisire creditare, clientii incheie un contract pentru o suma stabilita de comun acord cu banca. O parte din suma respectiva se constituie din banii economisiti pe o anumita perioada, la care se adauga dobanda si o prima anuala de la stat de 15% din valoarea economiilor (cel mult 150 euro) adaugate in cont, in fiecare an.

Cealalta parte a sumei contractate o reprezinta creditul cu dobanda redusa si fixa pe toata durata creditarii, acordat de banca dupa perioada de economisire.

Dobanda anuala pentru creditul acordat in acest sitem este intre 5% si 6%. Potrivit reprezentantilor bancii, randamentul total pentru depozitul in acest sistem depaseste 11% pe an.

"Prima de stat si celelalte facilitati ofera un randament efectiv al economisirii de pana la 11,2% pe an, mai bun chiar decat dobanzile la depozitele clasice", a declarat presedintele bancii, Petre Tulin.

Perioada minima de economisire este de 18 luni, iar durata maxima de rambursare a creditului este de 88 de luni. De asemenea, nici prima de stat si nici dobanda nu se impoziteaza. Clientul are, de asemenea, posibilitatea deducerii fiscale in limita a 300 de lei, la calcului impozitului pe venitul global. In cazul in care se doreste ramburasrea anticipata a creditului, banca nu percepe comision pentru aceasta optiune.

Produsele BCR Banca pentru Locuinte pot fi accesate in oricare dintre unitatile Bancii Comerciale Romane (BCR).

Potrivit lui Tulin, nu va fi insa vorba de un "canibalism", in sensul in care noile produse ar reprezenta o concurenta pentru cele vechi, deoarece sistemul de economisire-creditare este unul specific si diferit de celelalte, precum creditul ipotecar.

BCR Banca pentru Locuinte s-a infiintat in iulie 2008 cu un capital social de 45 milioane lei, ca subsidiara a grupului BCR, care detine 80% din actiuni, restul de 20% din capital fiind detinut de Bausparkasse der Österreichischen Sparkassen Aktiengesellschaft.
Presedintele consiliului de supraveghere este Martin Skopek, vicepresedintele diviziei de retail a BCR. Conducerea executiva a bancii este formata din presedintele Petre Tulin si vicepresedintii Carmen Schuster si Erwin Bernhard.

In afara de BCR Banca pentru Locuinte, pe piata de profil mai activeaza in prezent Raiffeisen Banca pentru Locuinte (din mai 2004) si HVB Banca pentru Locuinte (din iulie 2005).













Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

700 vizualizari




ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri