Banca americana Citigroup a anuntat vineri ca a incheiat un acord pentru vanzarea divizia sale de retail din Germania catre compania franceza Credit Mutuel, pentru 7,7 miliarde de dolari, transmite Reuters. Vanzarea diviziei germane face parte dintr-un amplu plan de restructurare al Citigroup, care a fost pus in aplicare in urma crizei de pe piata internationala a creditelor.

Operatiunile din Germania ale Citigroup reprezentau principala afacere detinuta de banca americana in Europa, iar vanzarea acestora reprezinta o schimbare de directie in strategia institutiei bancare. Aceasta divizie a bancii americane a contribuit in 2006 cu aproape 3% la profitul grupului american.

Castigurile Citigroup, dupa plata taxelor, sunt estimate la patru miliarde de dolari.

Pentru afacerile Citigroup din Germania s-a mai aratat interesata si Deutsche Bank, insa a pierdut in fata celui de-al treilea mare grup bancar specializat in retail din Franta.

Cea mai mare banca americana a inregistrat pierderi de 5,11 miliarde de dolari in primele trei luni ale acestui an, fata de un profit de 5,01 miliarde de dolari in primul trimestru din 2007.