Raiffeisen International l-a numit pe Bogdan Merfea la conducerea subsidiarei grupului din Kosovo - Raiffeisen Bank Kosovo, urmand a prelua aceasta functie de la Olivier Whittle, potrivit unui comunicat al institutiei bancare. Pana in prezent, Bogdan Merfea a coordonat aria de vanzari si distributie a Raiffeisen Bank Romania.

Merfea are o experienta de zece ani in domeniul bancar si s-a alaturat grupului Raiffeisen in 2001, cand a fost numit director al sucursalei Raiffeisen Bank din Brasov. Din 2004 a preluat functia de director al centrului regional de management Brasov, iar din 2005 a fost numit director executiv si a coordonat reteaua de unitati a bancii.

Raiffeisen Bank Kosovo a fost fondata in noiembrie 2001 sub numele de American Bank of Kosovo, iar in 2003 a fost preluata de Raiffeisen Intrenational. Banca ocupa in 2007 pozitia a doua in Kosovo, cu o cota de piata de 35%, cu active totale in valoare de 477 milioane de euro, o retea de aproximativ 40 de unitati si 600 de angajati.