Profitul bancii JPMorgan Chase s-a redus la jumatate in cel de-al doilea trimestru al acestui an, ca urmare a deprecierilor unor active ale diviziei de investitii cu 1,1 miliarde de dolari, potrivit Reuters. Cu toate acestea, rezultatele celei de-a treia mari banci din Statele Unite s-au plasat peste asteptarile analistilor, iar titlurile companiei s-au apreciat cu aproape 4%.

Profitul net al grupului bancar a scazut pana la 2 miliarde de dolari, adica 54 centi pe actiune, de la 4,23 miliarde de dolari, sau 1,2 dolari pe actiune, in urma cu un an. Analistii citati de Reuters au estimat ca banca va inregistra un profit net de 44 centi pe actiune.

De asemenea, preluarea din luna mai a Bear Stearns a contribuit cu 540 milioane de dolari la pierderile companiei.

Jamie Dimon, directorul executiv al JPMorgan, este de parere ca mediul economic va fi in continuare slab si va slabi in continuare, iar pietele financiare vor ramane sub presiune.

Grupul bancar american, care a cumparat in luna mai banca Bear Stearns, a facut fata crizei creditelor mai bine decat alte companii asemanatoare si a evitat, pana in prezent, sa faca deprecieri de active.

Titlurile JPMorgan s-au depreciat cu 15% anul acesta, in vreme ce indicele bancar KBW s-a depreciat cu 35%. In predeschiderea sedintei de tranzactionare de joi, actiunile bancii au urcat cu 3,6%, la 37,25 dolari.