Citigroup, cea mai mare banca din SUA, a afisat, vineri, pierderi sub asteptarile analistilor in trimestrul al doilea, in pofida deprecierilor de active de 11,7 miliarde dolari si a pierderilor din credite din cauza deteriorarii pietelor de capital si a incetinirii cresterii economice, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. Pierderile nete din trimestrul al doilea s-au cifrat la 2,5 miliarde de dolari, respectiv 54 centi pe actiune.

In perioada echivalenta din 2007, Citigroup avusese un profit de 6,23 miliarde de dolari, respectiv 1,24 dolari pe actiune. Titlurile Citigroup s-au apreciat cu 9,1%, pana la 19,60 dolari, in predeschiderea pietei de tranzactionare a pietei americane de capital.

"Se pare ca a trecut ce a fost mai grav din criza creditelor ipotecare cu grad mare de risc. Se pare ca rana a fost bandajata", a spus Andre Bakhos, presedintele Princeton Financial Group.

Pierderile Citigroup din operatiuni permanente au fost de 2,22 miliarde de dolari, respectiv 49 centi pe actiune, in timp ce veniturile bancii au scazut cu 29%, pana la 18,65 miliarde dolari.

Analistii se asteptasera, in medie, la pierderi de 67 centi pe actiune si la venituri de 17,44 miliarde de dolari, potrivit Reuters Estimates.

Agentia de evaluare financiara Moody's a confirmat ratingul 'Aa3' pentru credite al companiei, ratingul 'B' al puterii financiare si ratingul 'Aa1' pentru depozite, dupa publicarea rezultatelor financiare.