Millennium Bank a inregistrat in prima jumatate a acestui an pierderi de 13,6 milioane de euro, mai putin decat se estimase intial, in vreme ce activele totale au urcat la 204 milioane de euro, cu 150% mai mult decat la finele anului trecut, se arata intr-un comunicat al institutiei. Volumul total al imprumuturilor a fost in perioada mentionata de 133 milioane de euro, in crestere cu 261% in comparatie cu sfarsitul anului 2007.

Valoarea imprumuturilor acordate persoanelor fizice a depasit suma de 50 milioane de euro, cu 235% mai mult decat in luna decembrie a anului trecut, in timp ce imprumuturile pentru persoane juridice au crescut cu 271%, ajungand la 83 milioane de euro.

Totalul sumelor atrase de la clienti a fost de 75 milioane de euro, cu 94% mai mult decat la finalul anului trecut.

Potrivit bancii, veniturile totale au atins cifra de 9,6 milioane de euro, in timp ce profitul operational a fost de cinci milioane de euro. Pierderile de 13,6 milioane de euro inregistrate de Millennium Bank reprezinta rezultatul direct al investitiilor facute de banca, iar evolutia lor, la sfarsitul lunii iunie, a fost mai buna decat estimarile, se mai arata in comunicat.

Pentru acest an, strategia bancii include investitii menite sa dubleze numarul de sucursale. La finalul lui iunie, numarul clientilor activi a depasit 11.000, iar numarul de angajati a ajuns la 559 de persoane, urmand ca pana la finele anului numarul acestora sa ajunga la 850 de persoane.

Millennium Bank, subsidiara grupului portughez Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe 11 octombrie 2007 prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. Investitia initiala pentru Romania a fost de 40 milioane de euro, iar pana la sfarsitul anului 2011, banca estimeaza o investitie de 300 milioane de euro.