Fitch Ratings a confirmat vineri rating-ul acordat Bancii Transilvania pentru datoriile in valuta pe termen lung la "BB-", cu perspectiva pozitiva, informeaza un comunicat al agentiei.

Perspectiva pozitiva reflecta estimarile Fitch privind imbunatatirea retelei teritoriale si a indicatorilor de performanta ai Bancii Transilvania, se arata in comunicat. O crestere a ratingului pentru datoriile pe termen lung in valuta si a rating-ului individual s-ar putea realiza pe fondul imbunatatirii contextului macroeconomic si in cazul in care nu va avea loc o deteriorare semnificativa a portofoliului de credite si a profitabilitatii institutiei bancare.

Incepand din 2002, dupa ce Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a cumparat un pachet de actiuni de 15% din capitalul Bancii Transilvania, institutia a fost rebranduita si si-a imbunatatit mult reteaua teritoriala. Banca romaneasca s-a transformat dintr-o banca regionala, care oferea mai ales produse de retail, intr-o banca ce ofera o gama larga de servicii bancare la nivel national, precizeaza comunicatul.

Banca Transilvania a devenit a patra banca din Romania si cea mai mare banca detinuta de capital privat autohton, avand o cota de piata in functie de active de 5,5% si o retea formata din 500 de unitati in prima jumatate a anului 2008, se mai arata in comunicat.