Noii avocati ai lui Jerome Kerviel si-au afisat duminica ambitia de a ataca frontal SocGen-ul, intrebandu-se daca nu cumva se poate discuta despre o eventuala "complicitate" a bancii franceze in tot scandalul care a facut deja inconjurul globului, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

"In aceasta faza a anchetei, nu se pot aduce raspunsuri clare acestei intrebari. Dar este nevoie de ele!", a declarat seful echipei de avocati, Bernard Benaiem.

Mai mult, in cadrul unui briefing de presa, maestrul Benaiem a declarat: "Jerome are sentimentul ca nu a fost spus totul in aceasta afacere. Cu alte cuvinte, scandalul Societe Generale inca nu a inceput cu adevarat!".

Potrivit noii stretegii a apararii, Kerviel intentioneaza sa demonstreze ca limita expunerilor biroului Delta One (in care activa si Kerviel) nu era nici pe departe de 125 milioane de euro, cat a comunicat oficial banca franceza. O alta discutie care va trebui clarificata este daca nu cumva tentativa de a limita pierderile nu a produs mai multe pagube in realitate.

Reamintesc ca in ianuarie 2008, oficialii SocGen, in urma unui acord secret cu Banca Frantei, au procedat la o operatiune de "debouclage" astfel ca, in doar trei zile, pozitiile deschise de Kerviel, care insumau 50 miliarde de euro, au fost aduse in limitele deja cunoscute.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.