Una dintre bancile de top 10 din Romania, a avut ideea de a face un survey printre angajatii pe care ii are in provincie. Pe fondul nemultumirilor vehiculate prin intermediul canalelor interne si de teama unei greve, directia de Resurse Umane din banca respectiva a inaintat in luna aprilie un chestionar, ale carui rezultate vi le prezint mai jos, cu mentiunea ca ele nu sunt complete (documentul are peste 90 de pagini).

Pe zone geografice, cei mai aprigi par a fi moldovenii – 78 % reactii negative, urmati de Ardeal – 65 %, Muntenia - 48 %, Banat – 39 %.

Iata asadar principalele reprosuri ale bancherilor din provincie, la adresa celor de la Bucuresti.

* Pe plan local, Directia de Resurse Umane nu are nici un cuvant de spus (sau aproape nici un cuvant). Toate numirile, cu revocari dupa perioade scurte de timp (in unele cazuri) se fac de la centru, fara a cunoaste persoanele in cauza, pur si simplu pe baza unor „recomandari" venind de la persoane „de incredere”

* Nu mi s-a propus nici un fel de training in ultimele 12 luni

* Cei de la Resurse Umane trebuie sa gaseasca solutii de reglarea diferentelor mari de salarii, pe aceleasi posturi, provenite ca urmare a proceselor de reorganizare, restructurare sau restrangere de activitatii, diferente care nu pot fi reglate prin cresterile anuale, limitate, ale de salariilor. Caz concret. Omologul meu din sucursala judeteana... are cu 800 de euro in plus la salariu, la un volum de vanzari mai mic cu 45 %.

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa.